cookie-og-privatlivspolitik
Rekonstruktør Søren Christensen Volder fik opbakning til sit arbejde, da der fredag var møde i skifteretten.

3

Billeder

Rekonstruktør Søren Christensen Volder fik opbakning til sit arbejde, da der fredag var møde i skifteretten.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Sakskøbing Fjernvarme forlænger aftale med Refa MSK

Refa MSK har lukket for varmen til Maribo Varmeværk, men leverer fortsat til Sakskøbing Fjernvarme.
09. januar 2021 kl. 10:23 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND-FALSTER Ved midnatstid natten til lørdag stoppede Refa MSK forsyningen af varme til Maribo Varmeværk.

- Jeg har fået en mail fra vores driftleder klokken 23.59, hvor han fortæller, at Refa MSK begyndte at drosle ned. Så vi kører på vores egne kedler, fortæller Flemming Møller Jensen, formand for Maribo Varmeværk, lørdag formiddag.

Lolland Kommune har bebudet, at det vil udløse en politianmeldelse, men hvis det er sket, har Flemming Møller Jensen endnu ikke hørt om det.

Refa MSK leverer til gengæld fortsat varme til Sakskøbing Fjernvarme.

- Sakskøbing Fjernvarme har anmodet om, at vi leverer varme, så det gør vi foreløbig indtil næste fredag. Det er samtidig aftalt, at vi i ugens løb skal forsøge at finde en mere permanent løsning, oplyser Søren Christensen Volder, der er rekonstruktør i Refa MSK.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Ole Jensen, der er formand for Sakskøbing Fjernvarme, der ellers havde bebudet, at det ville begynde at producere varme på et olieværk, som også var fuldt tanket op.


Møde i retten

Fredag var der møde i skifteretten, hvor Søren Christensen Volder fik opbakning fra et flertal af kreditorerne til sit arbejde med at rekonstruere Refa MSK. Dommeren afviste således en stribe krav fra advokat Pernille Aagaard Truelsen, der repræsenterer Maribo Varmeværk og Sakskøbing Varmeværk. Ikke nødvendigvis fordi, kravene ikke er berettiget, men fordi skifteretten ikke kunne tage stilling til dem i går.

De to selskaber bestrider for eksempel Refa MSK's opsigelse af kontrakterne, men det kunne dommer Allan Moltke Hansen ikke tage stilling til i går. Her efterkom han dog et enkelt krav fra varmeselskaberne, nemlig at deres interesser skal sikres bedre i behandlingen af rekonstruktionen. Derfor blev der udpeget en ekstra rekonstruktør i form af advokat Claus Søgaard-Christensen.

- Det betyder, at vi får indsigt i alle informationerne, hvilket vi har haft svært ved at få, siger Pernille Aagaard Truelsen og tilføjer, at varmeværkerne nu vil fyre op for kedlerne og i øvrigt forfølge spørgsmålet om Refa MSK's opsigelse af kontrakterne med de to varmeselskaber.

­

Læs meget mere om retsmødet i Folketidende lørdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce