cookie-og-privatlivspolitik
Børnene i Børnehuset Mariehønen kan snart få nye legekammerater. Det ventes således, at børnene fra Børnehuset Lindholm, der ligger ikke engang 200 meter væk, snart indlemmes i en ny institution.
Børnene i Børnehuset Mariehønen kan snart få nye legekammerater. Det ventes således, at børnene fra Børnehuset Lindholm, der ligger ikke engang 200 meter væk, snart indlemmes i en ny institution.
Foto: Claus Hansen/arkiv

Lokal nyt

Sammenlægning på vej

Sammenlægning af skoler smitter af på børnehuse, som også rykker sammen.
27. februar 2020 kl. 19:30 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

NYKØBING Antallet af daginstitutioner i Nykøbing kan snart falde med en.

Det står klart efter tirsdagens møde i Guldborgsund Kommunes børn, familie og uddannelsesudvalget, hvor ideen om at sammenlægge Børnehuset Mariehønen og Børnehuset Lindholm i Nykøbings østlige ende blev vendt.

Tanken udspringer af, at udvalget på mødet besluttede, af dagplejens legestue flyttes fra Lindeskovskolen til Børnehuset Lindholm.

Det sker som følge af, at pladsen på Lindeskovskolen skal benyttes til skole-aktiviteter, når denne og Østre Skole til sommer lægges sammen på matriklen.

Det kan imidlertid begrænse muligheden for at optage flere børn i Børnehuset Lindholm, der bliver en lille institution.

Sådan lød det fra bestyrelsen og MED-udvalget for børnehuset, da de indsendte deres svar i den høring, der blev lavet i forbindelse med flytningen af legestuen, og som sluttede 14. februar.

Heri forslog disse også, at kommunen simpelthen sammenlagde de to institutioner, der i forvejen har fælles økonomi, så en fremtidig samlet institution får adresse, hvor Mariehønen ligger nu.


Sammenlægning fornuftig

Det kan der være fornuft i, mener Simon Hansen (S), formand i børn, familie og uddannelsesudvalget.

- Det, som høringssvarene også tilkendegiver, er, at de (institutionerne, red.) har fælles ledelse og samarbejde, og der kan være ræson i at lægge dem under samme tag, siger Simon Hansen.

En beslutning om sammenlægningen træffes på udvalgets næste møde, der ligger 16. marts. Formanden forventer, at forslaget da bliver godkendt.

Hvad angår dagplejens legestues indflytningsdato i Børnehuset Lindholm stiles der efter, at denne kan ske senest 1. juni. Det af hensyn til den igangværende ombygning på Lindeskovskolen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce