cookie-og-privatlivspolitik
De 100 sommermedarbejdere, man søger hos Lalandia, plejer primært at være studerende og andre unge mennesker.

3

Billeder

De 100 sommermedarbejdere, man søger hos Lalandia, plejer primært at være studerende og andre unge mennesker.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lokal nyt

Satser på restriktionsfri sommer

Søger folk til kommende forhåbentlig travl sommersæson i Lalandia.
25. februar 2021 kl. 09:00 Af Peter Levinsen Hansen

RØDBYHAVN Hos Lalandia i Rødbyhavn har man netop annonceret, at man skal bruge 100 unge medarbejdere til den kommende sommersæson. Her tror man nemlig ikke på en sommer, der vil stå i coronaens tegn.

- Lige nu kan vi kun gætte på, hvordan restriktionerne vil være resten af foråret og henover sommeren. Vi satser på, og gætter på, at restriktionerne omkring 1. juli vil være meget få, hvis der overhovedet er nogen restriktioner tilbage, fortæller direktør for Lalandia Karsten Juhl.

- Det betyder, vi så kan åbne for en hel masse glade børnefamilier, som er vaccinerede eller ikke har den store risiko for at blive smittet, fortsætter han.

Man regner nemlig med, at den kommende sommer bliver lidt en reprise af sidste års.

- Vores gæt, for det er stadig et gæt, er, at der kommer ikke den store turiststrøm på tværs af landegrænserne her til sommer. Det kan godt være, at man må. Der er helt sikkert også nogle, især fra Danmark, der står klar i startboksene og er klar til at rykke af sted til udlandet ligeså snart, at man må det, fortæller Karsten Juhl og fortsætter:

Annonce

- Men vi gætter også på, at der stadig er mange, som stadig vil blive i Danmark, fordi det trods alt nok er lidt mere trygt lige her det første stykke tid. I hvert fald indtil de andre lande, vi plejer at rejse til, Spanien og Italien eksempelvis, også har styr på det.

Forventningerne til sommersæsonen er dog ikke udelukkende positiv.

- Den anden side er, at vi så også kommer til at mangle de udenlandske gæster. For der kommer nok heller ikke så mange af dem hertil landet. Tager man Rødby, så er langt hovedparten af vores udenlandske gæster svenskere. Det ligger mellem 21 og 27 procent. Og i Billund er det en endnu højere andel, der kommer fra udlandet, forklarer Karsten Juhl.

Trods den store danske interesse betyder det, at det er svært at få fyldt sommerens bookinger.

- Det kunne vi også se sidste år. Det er lidt svært at få fyldt op med danskere til de pladser, hvor der ikke kommer udenlandske gæster. Samlet set mellem Billund og Rødby har vi 1,3 millioner overnatninger. Når man tænker på, hvor mange der er i den danske befolkning, så skal man besøge os tit i Lalandia for at fylde det op, som svenskerne udgør, siger Karsten Juhl.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE