cookie-og-privatlivspolitik
I sidste uge blev yderligere tre beboere samt en medarbejder konstateret smittet med coronavirus i Blomsterparken.

3

Billeder

I sidste uge blev yderligere tre beboere samt en medarbejder konstateret smittet med coronavirus i Blomsterparken.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lokal nyt

Savner bedre kommunikation

Pårørende til beboere savner bedre dialog om coronasituationen på plejecenter.
22. januar 2021 kl. 15:10 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

RØDBY Plejecentret Blomsterparken/Kirsebærhaven i Rødby er som det første plejecenter i Lolland Kommune blevet ramt af coronavirus blandt både beboere og medarbejdere.

De pårørende til beboerne savner dog bedre kommunikation og dialog med ledelsen og Lolland Kommune om situationen på plejecentret.

- Vi får jo kun informationen gennem avisen. Det er frustrerende. Vi ved ikke, hvad vi kan gøre. Og når vi beder om et eller andet, så holder man sig til tavshedspligt og alt muligt. Vi er jo ikke interesserede i at banke nogen i hovedet. Vi er interesserede i at passe på vores gamle og personalet, fortæller Jan Bentø, der hører til blandt en gruppe af bekymrede pårørende.

Onsdag skulle der have været netværksmøde mellem de pårørende på plejecentret og Lolland Kommune. Dette er dog blvet udskudt til 24. februar.

- Hvis vi kun kan mødes fem, kan det jo ikke nytte noget at prøve at mødes, siger Jan Bentø.

Annonce

På baggrund af det rykkede netværksmøde har gruppen af bekymrede pårørende i stedet forsøgt at få svar fra kommunen om den nuværende coronasituation på plejecentret.

- I sidste uge har vi skrevet og bedt om svar på en hel masse spørgsmål om, hvordan de håndterer den her situation. Vi havde lavet to sider med spørgsmål, og vi har fået svaret tilbage, at man kører det efter de gældende regler og ikke en skid mere, fortæller Jan Bentø.

Spørgsmålene, man blandt de pårørende forsøgte at få svar på, var blandt andet, hvor mange beboere, der var smittet.

- Det kan vi heller ikke få svar på. Det skal vi læse i Folketidende. Vi har bedt om, om vi ikke kunne få en daglig mail med en tilstandsrapport på situationen sådan, at man havde en mulighed for at kunne følge lidt med. Det vil man ikke. Andre plejecentre sender nyhedsbreve ud og holder en åben dialog, fortæller Jan Bentø og fortsætter:

- Vi har brugt mange timer på at få lavet de her skrivelser og forsøgt at få en dialog og et samarbejde i gang. Og det er skuffende, at de ikke vil være med.

Annonce

Pårørendegruppen vil derfor igen forsøge sig med en række spørgsmål til kommunen med håb om at få svar.

- Vi sender det til de fire i toppen af ældreomrdået, og så sender vi det ellers til hele ældre- og sundhedsudvalget og til Ældrerådet. Og så ser vi, om der er nogle af de andre politikere, der tager det til sig og stiller nogle spørgsmål, siger Jan Bentø.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

Annonce

ANNONCE