cookie-og-privatlivspolitik

3

Billeder


Foto: Dyrenes Beskyttelse / Knuthenborg

Lokal nyt

Se billeder og video: Knuthenborgs elefanters første møde

Mandag fik de tidligere cirkuselefanter fra Cirkus Arena og Cirkus Trapez mulighed for at se og røre ved hinanden for første gang.
03. december 2019 kl. 07:00 Af Jakob Poulsen

Annonce

Der var både spænding i luften og efterfølgende tilfredshed blandt de tilstedeværende mennesker, da Knuthenborg Safariparks fire kommende elefanter i går mandag mødte hinanden for allerførste gang.

De fire har som bekendt alle en fortid som cirkuselefanter i henholdsvis Cirkus Arena og Cirkus Trapez, men deres fremtid ligger i Knuthenborg, når alt i løbet af næste år efter planen står færdigt til at tage imod dem.

Indtil da skal de langsomt lære hinanden at kende, og den proces begyndte så småt i går i Cirkus Arenas stald på Slagelse-kanten, da Ramboline fra Cirkus Trapez og Lara, Djungla og Jenny fra Cirkus Arena for første gang fik mulighed for at se og røre lidt ved hinanden.

Og de tre elefanter fra Cirkus Arena tog heldigvis godt imod Ramboline og omvendt på trods af, at 36-årige Ramboline ikke har set andre elefanter i over 10 år. Det skriver Dyrenes Beskyttelse og Knuthenborg i en fælles pressemeddelelse, hvor der også er et par billeder af det første møde mellem de fire.

- Vi er meget glade for at se, at elefanterne nu endelig er samlet. Selvom vi hele tiden har været forvisset om, at indkøringen af Ramboline nok skulle gå godt, er det en stor lettelse at se, hvor fint de tre andre elefanter har taget imod hende, siger Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse i pressemeddelelsen.

For at sikre en stille og rolig tilvænning til hinanden har Ramboline i første omgang fået sit eget indelukke i den fælles vinterstald.
- Det er vigtigt, at elefanterne får et godt indbyrdes forhold til hinanden, da de skal tilbringe resten af deres dage sammen i Knuthenborg Safaripark. Derfor introduceres de langsomt til hinanden over den kommende tid.

- Det vigtigste skridt er i dag (mandag, red.) overstået, og vi er meget glade for, at det første møde gik godt. Det gør det kommende arbejde meget lettere, fortæller Rasmus Nielsen, chefzoolog i Knuthenborg Safaripark.

Til foråret er det to år siden, at den daværende regering, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet besluttede at indføre et totalforbud mod vilde dyr i cirkus, og i oktober i år kunne den nuværende regering så fortælle, at de fire elefanter skal samles i Knuthenborg, hvor der nu skal bygges Europas største og mest avancerede elefantanlæg på 150.000 kvadratmeter til dem.
Det ventes at stå færdigt i løbet af sommeren næste år.

Klik her for at se video af mødet mellem elefanterne.

Du kan læse mere om flytningen af Ramboline her.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce