cookie-og-privatlivspolitik
De lokale sejlklubber fortsætter kampen for, at broklappen i Kong Frederik IX's Bro fortsat skal kunne åbnes, så sejlbåde og anden skibstrafik kan passere broen.
De lokale sejlklubber fortsætter kampen for, at broklappen i Kong Frederik IX's Bro fortsat skal kunne åbnes, så sejlbåde og anden skibstrafik kan passere broen.
Foto: Anders Knudsen/arkivfoto

Lokal nyt

Sejlere fik bange anelser bekræftet

Mødtes med lokale folketingspolitikere på Christiansborg om broklap.
26. februar 2020 kl. 16:30 Af Jakob Poulsen

NYKØBING De lokale sejlklubbers kamp for at sikre, at broklappen i Kong Frederik IX's Bro over Guldborgsund også i fremtiden kan åbne for lystsejlere og anden skibstrafik, fortsatte i går tirsdag på Christiansborg.

Her var repræsentanter for det fælles netværk Sejlklubberne i Guldborgsund Kommune til møde med tre af de lokalt valgte folketingsmedlemmer - René Christensen (DF), Lennart Damsbo-Andersen (S) og Marcus Knuth (K).

- Vi fik en positiv og åbenhjertig modtagelse på Christiansborg. Budskabet var klart: Sejlklubbernes argumentation er seriøs og tages alvorligt, men man mangler en kraftigere tilkendegivelse fra Guldborgsund Kommunes politikere, eventuelt i form af et foretræde for Folketingets transportudvalg.

- Det falder godt i tråd med tidligere gode råd om, at sejlklubberne søger kontakt med kommunen for at formulere de fælles interesser, begge parter har i at fastholde klapbroen. Denne kontakt vil vi søge at etablere snarest, oplyser sejlernes talsmand, Palle Tørnqvist, til Folketidende.


Lovændring ej til afstemning

Sejlklubberne fik dog også bekræftet nogle bange anelser, de har gået med - nemlig, at en eventuel ændring af anlægsloven om Femern Bælt-forbindelsen kan besluttes af partierne bag forliget om anlægsloven, uden at sagen behøver at komme til afstemning i Folketingssalen først.

Annonce

Hvis Sund & Bælts ønske om at lukke broklappen i for evigt af hensyn til den fremtidige togtrafik skal blive til virkelighed, kræver det en ændring af anlægsloven.

Sejlklubberne frygter, at der blandt politikerne på Christiansborg er en opfattelse af, at det er togene, der skal holde tilbage for sejlerne ved passage af broen og ikke omvendt, og den eventuelle misforståelse vil man søge at rydde af vejen hurtigst muligt.

- Her er der behov for en kort og klar information til transportudvalget, herunder ordførerne. Det vil Sejlklubberne i Guldborgsund Kommune sørge for, fastslår Palle Tørnqvist.

- Vi har naturligvis fuld respekt og forståelse for togenes sikre passage, og vi har tilkendegivet, at anlægslovens seks broåbninger, der kun skal ske i dagtimerne mellem klokken 8 og 19 eksempelvis, og kun i sejlersæsonen fra 1. maj til 1. november, bør kunne indpasses i fremtidens køreplaner for både persontog og godstog. Togforsinkelser vil selvfølgelig kunne påvirke broens åbningstider, som de altid har gjort, tilføjer Palle Tørnqvist.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

AF: TOM AHLQVIST

Frivilligt socialt arbejde… 11. september 2021 kl. 09.06

AF: PAW HALLANDSON

Trilogien om Østerbroskolen part 3 09. september 2021 kl. 20.36

Annonce

ANNONCE