Annonce
Lokal nyt

Sejlglad tv-vært indleder sin bogturné lokalt

Mikkel Beha Erichsen med kone, to af de tre sønner, svigerdøtre og barnebarn. Flokken udvides snart med endnu et barnebarn, ligesom der også er kommet en svigerdatter mere med i flokken. Foto: Pr/Havana

Mikkel Beha Eriksen begynder Danmarksturné med ny bog i lokal boghandel.

NYKØBING Det er med en lidt anden stemning i sjælen, at tv-vært Mikkel Beha Erichsen har skrevet bogen "Logbog fra Wallenberg". For i løbet af det år, han og familien var på rejse fra København til Svalbard og tilbage igen, måtte Mikkel Beha Erichsen tage afsked med sin far, samtidig med at familien få måneder forinden var blevet beriget med et barnebarn. Pludselig var han families ældste og skulle finde ud af at være kaptajn i sit eget liv.

Han kunne ikke længere få hjælp af sin far til spørgsmål om sejlads. Eller bare om livet generelt. Og så alligevel.

For i den bog, som han torsdag signerer i Bog & Idé i Nykøbing - som det første sted i Danmark - kan man finde en logbog, som han skrev til sin far.

- Det var egentlig ikke planlagt, men jeg kom til at sejle alene fra Svalbard. Det sker ikke så tit, at jeg sejler alene, men da jeg lå ved øgruppen og skulle retur til fastlandet, fik jeg lyst til at gøre det sådan frem for at få familie eller venner med ombord. Og på turen fik jeg pludselig en stor lyst til at skrive til min far. Det har jeg altid gjort, da han levede, og selv om det virkede fjollet at gøre det, når nu hans mailkonto var lukket, så føltes det godt. Ved at skrive til ham og afrapportere kunne jeg rydde op i alle tankerne, forklarer Mikkel Beha Erichsen til Folketidende.

Der er dermed to spor i hans nyeste bog, som modsat de øvrige bøger udelukkende er skrevet af ham selv. Det er dels en logbog til hans far og en klassisk rejsebeskrivelse om at finde det rette skib til turen, klargøre det og rejse mod nord.

- Det har været helt vildt. Der var rigtig meget nyt, vi skulle lære. Det var en helt ny verden med andre vejrsystemer, og vi skulle lære at aflæse iskort. Og hvordan ankrer man ved drivis, så båden ikke driver med? Men så kom vi derop og sejlede langs enorme isflager, hvor der gik isbjørne på.

Han blev overrasket over, hvor storslået og urørt et land, Norge er. I løbet af deres tid i området mødte han og familien to andre skibe, der var af sted for fornøjelsens skyld. Ellers var der udelukkende fiskekuttere og store industriskibe på vandet.

- Det var som at sejle ind i en anden verden. Man tænker måske hurtigt om Norge, at det er rige biler, olie og skiferie på Hemsedalen. Men det er en meget stor oplevelse, og det behøver ikke at være en lang tur med skib. Man kan tage en færge fra Hirtshals og tage til Stavanger eller Bergen og køre videre med cykel eller bil.

Men da året næsten var gået, og familien lå på Svalbard og talte om, hvorvidt de skulle fortsætte til Grønland eller Island, blev de enige om at vende kursen hjemad. Og det var rart at komme hjem, siger Mikkel Beha Erichsen. For alle oplevelserne skulle lige landes. Også farens død og barnebarnet. Tv-programmer skulle klippes, og bogen skulle skrives og udgives.

Og nu venter så en Danmarksturné med foredrag og bogsigneringer. Bog & Ide i Nykøbing var den første til at melde sig på listen, og Mikkel Beha Erichsen kan findes i butikken torsdag klokken 16.30-17.00. Da bogen først udkommer i landets butikker fredag, er det faktisk muligt at købe bogen i Nykøbing som en af de første i Danmark.

Mikkel Beha Erichsen mener, at han har verdens bedste job. For folk har sat tid af - uanset om det er en aften eller en halv time - til at høre om ham, hans rejse og de klimaforandringer, han og hans familie er stødt på.

- Det er en kæmpe gave. Som tv-mand ved man ikke, hvem der ser programmet. Men her møder jeg vores seere, og det gør det meget lettere at lave programmer. Som hans far formulerede det:

- Hvor mange er det lige, der bliver klappet hjem fra deres arbejde?

  • Mikkel Beha Erichsen med kone, to af de tre sønner, svigerdøtre og barnebarn. Flokken udvides snart med endnu et barnebarn, ligesom der også er kommet en svigerdatter mere med i flokken. Foto: Pr/Havana
Annonce
Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lokal nyt

Første sted i Danmark: Nu kan du blive indlagt hjemme

Annonce
Annonce
Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Lokal nyt

Første sted i Danmark: Nu kan du blive indlagt hjemme

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Rystet sundhedsplejerske: - Hun ser jo ud som om, hun er lukket ned

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen

Guldborgsund

Havde kæmpe planer for området: Nu er det sat til salg

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken

Guldborgsund

Lokal vinder guld ved stor konkurrence

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

Indland

Kongeparret fortsætter forårstradition på Fredensborg Slot

Lokal nyt

Nyhed om præsts død har ramt hende hårdt: Han ringede hjem hver dag

Stubbekøbing

Sne over Lolland-Falster? Hvid nedbør rammer Sydhavsøerne

Indland

Politi: Kan tage måneder at finde brandårsag i Børsen

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kolleger i sorg: Lokal sognepræst død

Sport

Bliver den største nogensinde på Lolland-Falster

Leder

Dragernes vagtskifte

Guldborgsund

Tyve løb med hele overskuddet

Guldborgsund

Efter påsat brand: Ejendomsmægler flytter hjem igen

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd