cookie-og-privatlivspolitik
I september 2018 blev en indsat fra Storstrøm Fængsel befriet fra tre fangevogtere ved Sygehuset i Nykøbing.
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Seks tiltalt for fangeflugt

I dag indledes retssag om fangeflugt.
15. august 2019 kl. 06:31 Af David Arnholm

Annonce

NYKØBING Seks unge mænd sidder på anklagebænken, når Retten i Nykøbing i dag indleder sagen om fangeflugten 26. september 2018. Den dag lykkedes det en i dag 33-årig fange fra Storstrøm Fængsel at flygte i forbindelse med en undersøgelse på sygehuset.

De fem medtiltalte er to mænd på 23 år, en på 25 år samt to 27-årige, og de er alle seks tiltalt for deres deltagelse i befrielsen og flugten. Af anklageskriftet fremgår det, at anklagemyndigheden mener, aktionen skete "på foranledning" af fangen.

Læs også: Fandt flygtet fange i bagagerum

Anklageskriftet omfatter ni punkter af variende alvor. Blandt de mindre alvorlige er, at de alle seks er tiltalt for dagen inden flugten at have stjålet et sæt nummerplader fra en Toyota, der holdt på rådhusets parkeringsplads. De blev siden monteret på den Mercedes, fangen blev kørt væk i med mindst 220 kilometer i timen på motorvejen - en fartoverskridelse, chaufføren er tiltalt for.

Læs også: Politiet advarede før fangeflugt

I den mere alvorlige ende er tiltaler for trusler og forsøg på grov vold i forbindelse med aktionen, hvor tre fængselsfunktionærer blev truet med en pistol, ligesom der blev sprøjtet peberspray mod dem. De seks er også tiltalt for i forening og under særligt skærpende omstændigheder at have været i besiddelse af pistolen og sprayen.

En af de 23-årige er desuden tiltalt for, at han var påvirket af THC, da han på flugtdagen blev anholdt i København om aftenen, hvor han kørte i en Kia. Han er tidligere blevet frakendt førerretten og er også tiltalt for, at han var i besiddelse af en kniv. Han er også - sammen med en syvende person, der får sin sag behandlet særskilt - tiltalt for hæleri og ulovlig våbenbesiddelse, fordi han i december 2018 i Nørre Alslev havde to jagtrifler med ammunition. Den ene riffel vidste han var stjålet.

Endelig er en af de 27-årige tiltalt for på en adresse i Frederikssund at have været i besiddelse af lidt over et halvt kilo hash.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

AF: LARS STIG HANSEN

Marielyst torv – gener fra… 07. september 2019 kl. 21.59

AF: BJARKE ROSENKILDE

Henrik Sass Larsen tilbage… 04. september 2019 kl. 23.40

Annonce