cookie-og-privatlivspolitik
I september 2018 blev en indsat fra Storstrøm Fængsel befriet fra tre fangevogtere ved Sygehuset i Nykøbing.
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Seks tiltalt for fangeflugt

I dag indledes retssag om fangeflugt.
15. august 2019 kl. 06:31 Af David Arnholm

Annonce

NYKØBING Seks unge mænd sidder på anklagebænken, når Retten i Nykøbing i dag indleder sagen om fangeflugten 26. september 2018. Den dag lykkedes det en i dag 33-årig fange fra Storstrøm Fængsel at flygte i forbindelse med en undersøgelse på sygehuset.

De fem medtiltalte er to mænd på 23 år, en på 25 år samt to 27-årige, og de er alle seks tiltalt for deres deltagelse i befrielsen og flugten. Af anklageskriftet fremgår det, at anklagemyndigheden mener, aktionen skete "på foranledning" af fangen.

Læs også: Fandt flygtet fange i bagagerum

Anklageskriftet omfatter ni punkter af variende alvor. Blandt de mindre alvorlige er, at de alle seks er tiltalt for dagen inden flugten at have stjålet et sæt nummerplader fra en Toyota, der holdt på rådhusets parkeringsplads. De blev siden monteret på den Mercedes, fangen blev kørt væk i med mindst 220 kilometer i timen på motorvejen - en fartoverskridelse, chaufføren er tiltalt for.

Læs også: Politiet advarede før fangeflugt

I den mere alvorlige ende er tiltaler for trusler og forsøg på grov vold i forbindelse med aktionen, hvor tre fængselsfunktionærer blev truet med en pistol, ligesom der blev sprøjtet peberspray mod dem. De seks er også tiltalt for i forening og under særligt skærpende omstændigheder at have været i besiddelse af pistolen og sprayen.

En af de 23-årige er desuden tiltalt for, at han var påvirket af THC, da han på flugtdagen blev anholdt i København om aftenen, hvor han kørte i en Kia. Han er tidligere blevet frakendt førerretten og er også tiltalt for, at han var i besiddelse af en kniv. Han er også - sammen med en syvende person, der får sin sag behandlet særskilt - tiltalt for hæleri og ulovlig våbenbesiddelse, fordi han i december 2018 i Nørre Alslev havde to jagtrifler med ammunition. Den ene riffel vidste han var stjålet.

Endelig er en af de 27-årige tiltalt for på en adresse i Frederikssund at have været i besiddelse af lidt over et halvt kilo hash.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce