cookie-og-privatlivspolitik
Ved Retten i Nykøbing blev seks mænd onsdag varetægtsfængslet i fire uger i en større sag om indsmugling af hash.
Ved Retten i Nykøbing blev seks mænd onsdag varetægtsfængslet i fire uger i en større sag om indsmugling af hash.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Seks varetægtsfængslet i kæmpe hashsag

Retsmøde tog tre-fire timer.
24. februar 2021 kl. 21:12 Af David Arnholm

NAKSKOV De seks personer, der tirsdag aften og natten til onsdag blev anholdt på en adresse nær Nakskov i forbindelse med en større hashsag, er nu blevet varetægtsfængslet i fire uger frem til 22. marts.

- De nægtede sig alle skyldige, og der var en af de seks, der kærede fængslingskendelsen, fortæller anklager Skipper Falsled efter onsdagens retsmøde.

Af hensyn til efterforskningen i sagen blev dørene lukket, men det står klart, at de seks blev fremstillet i grundlovsforhør mistænkt for indsmugling af cirka 400 kilo hash, og at de er sigtet efter straffelovens paragraf 191. Den lyder:

Den, som i strid med lovgivningen om euforiserende stoffer til et større antal personer eller mod betydeligt vederlag eller under andre særligt skærpende omstændigheder overdrager euforiserende stoffer, straffes med fængsel indtil 10 år. Angår overdragelsen en betydelig mængde særligt farligt eller skadeligt stof, eller har overdragelsen af et sådant stof i øvrigt haft en særligt farlig karakter, kan straffen stige til fængsel i 16 år.

Skipper Falsled oplyser, at to af de seks fængslede er makedonske statsborgere, og at der derfor var en tolk til stede ved retsmødet, som varede tre-fire timer.

Annonce

De fire andre forstod dansk og behøvede ikke tolkebistand. Med de fire ugers varetægtsfængsling har politiet nu tid til at undersøge sagen nærmere.

- Der er et stort efterforskningsarbejde. Det blander jeg mig ikke i, men der er et stort puslespil at lægge. Der er nok en stor organisation bag, vurderer han.

De seks fængslede er i alderen 20-66 år, og ud over den store mængde hash beslaglagde politiet også 1,1 million danske kroner, Politiinspektør Kim Kliver vil ikke udelukke, at der kan ske yderligere anholdelser i sagen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE