cookie-og-privatlivspolitik
Refa MSK kraftvarmeværket i Sakskøbing.
Refa MSK kraftvarmeværket i Sakskøbing.
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Selskab skal orientere om olieværk

Guldborgsund Kommune ved ikke nok om Sakskøbing Fjernvarmes plan til at kunne vurdere lovligheden.
08. januar 2021 kl. 12:50 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND-FALSTER Lolland Kommune har varslet en politianmeldelse mod Maribo Varmeværk, hvis det vil køre grundlast - altså på daglig basis dække behovet for fjernvarme i Maribo. I Guldborgsund Kommune har man ikke på samme vis gjort sin stilling op i forhold til Sakskøbing Fjernvarmes plan om at bruge et gammelt olieværk.

- På baggrund af omtale af deres plan for at forsyne borgerne i Sakskøbing har vi spurgt dem til det. Og vi fik en kort mail fra dem i går om, at de arbejder på planen, siger Christian Refstrup, der er direktør for kommunens afdeling for teknik og miljø.

Orienteringen fra Sakskøbing Fjernvarme er så kortfattet, at kommunen har inviteret selskabet til et møde.

- Vi vil bede dem om at fortælle, hvad deres tanker om det er, og så vil vi se på det i vores rolle som myndighed. For uanset hvad man gør, er der nogle samfundsmæssige forhold, der skal vurderes, siger Christian Refstrup og tilføjer, at der ikke er sat dato på mødet endnu.

Det lyder ikke som om, I kan tage stilling til lovligheden af at køre grundlast, før I har holdt det møde?

- Der er nogle krav, det skal vurderes efter, men vi er nødt til at vide mere. De tilbagemeldinger, vi har fået, er ikke omfattende nok til, at vi kan vurdere det, svarer han.

Her og nu er fokus på dagens møde i skifteretten.

- Der er meget stille lige før stormen. Alle har meget travlt med at forberede sig. Jeg har i morges modtaget vores processkrift. Det er på 26 sider plus 35 bilag, jeg lige skal have bladret igennem, fortæller Flemming Møller Jensen, der er formand for Maribo Varmeværk.

Læs artiklerne "Politikere vil have varmelov gransket" - "Høegh garanterer: Refa MSK havde været billigst for Maribo" og "Udspil fra Refa MSK ville ikke give nogen prisstigning" i fredagens Folketidende. Senere fredag vil du her på Folketidende.dk kunne læse om reulatet af mødet om varmeværkerne i retten i dag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce