cookie-og-privatlivspolitik
Efter en måned med rotorsejlet rapporterer Scandlines om gode erfaringer, og sejlet har ikke været årsag til forsinkelser.
Hvis ikke der kommer yderligere nedlukninger, vil Scandlines betale en del af støtte tilbage.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lokal nyt

Sender hjælpepakker retur

Scandlines har besluttet at tilbagebetale 69 millioner kroner i corona-støtte, hvis der ikke indføres flere grænselukninger.
18. september 2020 kl. 11:38 Af Margit Olsen

Annonce

Scandlines har besluttet at returnere de 69 millioner kroner, som selskabet i alt forventer at modtage fra corona hjælpepakkerne til dækning af faste omkostninger. Men beholder lønkompensation.

Corona-krisen og rejsebegrænsningerne har ramt færgetrafikken hårdt. Aktuelt er det Scandlines’ vurdering, at grænselukningen og de afledte effekter vil påvirke virksomhedens omsætning negativt med mere end en milliard danske kroner.

Selskabets forventning er imidlertid, at årsresultatet uanset den pressede situation samlet ikke bliver negativt, skriver Scandlines i en pressemeddelelse.

Scandlines har derfor besluttet at tilbagebetale støtten til faste omkostninger ved årsskiftet, hvis der ikke indføres flere grænselukninger.

- Vi har været og er fortsat under betydeligt pres, og vi har modtaget hjælpepakker til at fastholde medarbejdere hen over sommeren og til at dække faste omkostninger i en meget usikker situation. Modsat andre virksomheder har vi, på grund af vores rolle som kritisk infrastruktur, haft mulighed for at betjene en del af vores kunder, idet fragttrafikken har kunnet opretholdes i væsentligt omfang. Det medvirker til, at vi vurderer, at vi kan betale de i alt 69 millioner kroner til dækning af faste omkostninger tilbage til staten, siger Søren Poulsgaard Jensen, CEO i Scandlines.

Beslutningen er truffet, uanset de tre Scandlines-virksomheder, som har modtaget støtte til dækning af faste omkostninger som for eksempel lejeomkostninger, afskrivninger, renter, IT og vedligehold af anlægsaktiver, uændret opfylder alle betingelser for at modtage støtte, oplyser Scandlines.

Foruden de 69 millioner kroner til dækning af faste omkostninger har Scandlines modtaget 19,2 millioner kroner i lønkompensation.

I en mail til Søfart oplyser Scandlines, at lønkompensationen er blevet brugt til at begrænse omkostningerne ved at fastholde arbejdspladser hen over sommeren, og at det derfor ikke er planen at tilbagebetale lønkompensationen, skriver Transportmagasinet.

Læs også: Scandlines fyrer chech-in medarbejdere

Læs også: Scandlines afskediger 14KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce