cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Blaffernationen

Lokal nyt

Skal blaffe sig til oplevelser

Cirka 20 unge mennesker skal kombinere ferie og konkurrence med at blaffe rundt på Lolland-Falster.
13. maj 2019 kl. 06:29 Af Margit Olsen

Annonce

Hvis man ser en blaffer på de lokale veje i bededagsferien, kan det meget vel være nogle af de cirka 20 personer, som gennem Blaffernationen har meldt sig til en alternativ ferie.

- Formålet er at sætte positivt fokus på den skønne egn og ikke mindst de fine brands, steder og begivenheder på Lolland-Falster fortæller Carsten Theede, som står bag Blaffernationen.

Formålet med Blaffernationen er at udbrede og understøtte blafferi og blafferkulturen i Danmark.

- Vi gør meget for at udbrede mulighederne for samkørsel, delebiler og andre former for transport, siger Carsten Theede, som også fortæller at formålet med BLAFF, som denne type ferie kaldes, også gerne skulle styrke sammenhængskraften, fællesskabet og tilliden til hinanden i Danmark ved at få flere til at blaffe og flere bilister til at samle blaffere op.

BLAF afholdes i sommerferien for syvende år i træk, mens BededagsBLAF er et nyt initiativ for dem, som ikke kan afsætte en hel uge til det i sommerferien.

- Ved at få flere til at blaffe og flere bilister til at samle blaffere op øges vores kendskab til hinanden. Vi deler historier, vi lytter til hinanden, vi nedbryder fordomme og bruger samtidig ressourcerne bedre ved at fylde bilerne op, siger Carsten Theede.

Blafferturen til Lolland-Falster starter ved Folehaven i København fredag formiddag, hvor deltagerne deles op to og to, hvorefter de skal forsøge at komme sydpå. Når de kommer til Lolland-Falster, er der stillet en masse opgaver, som de skal løse for at få point og ikke mindst opleve Sydhavsøerne.

Blandt opgaverne er blandt andet, at deltagerne skal møde en kæmpefan af NFH, få et lift med en person som er i familie med Claus Meyer, sidde på en traktor på traktormuseet i Eskilstrup, tage på Dølle-marked og gøre en god handel og bestige Lollands højeste punkt ved Ravnsborg Bakker.

Alt i alt er der 25 opgaver, som deltagerne kan forsøge at løse fredag og lørdag. For at dokumentere opgaverne er løst, opfordres der til både at tage billeder, lave videoer og ikke mindst at tage billeder af byskilte. Og så er det ikke tilladt at købe billetter til tog og bus, eller ringe efter en ven som chauffør.

Carsten Theede fortæller, at der er aftalt to steder på Lolland-Falster, hvor de mange mennesker har fået lov at overnatte gratis natten til lørdag og natten til søndag. Vi har dog lovet ikke at røbe hvor, da det er hemmeligt for deltagerne indtil selve dagen.

Lørdag aften er der planlagt en afskedsfest, hvor deltagerne får uddelt point og kan fortælle om deres lokale oplevelser.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

AF: JOHN WENNERWALD

Den udødelige 11. august 2019 kl. 21.03

Annonce