cookie-og-privatlivspolitik
Med en kniv i den digitale hånd går den vilde jagt efter fjenden. Hele tiden gælder det om ikke selv at være den, der ender i en blodpøl oppe på den storskærm, der giver publikum mulighed for at følge kampen.

10

Billeder

Landdelsmesterskab i CS:GO i KulturVærket Maribo - September 2018
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lokal nyt

Skød sig ind på sportsarenaen

BILLEDSERIE: E-sporten indtog Lolland med storstilet arrangement.
10. september 2018 kl. 20:20 Af John Karlsen

Annonce

MARIBO - Det var to vigtige kills.

I en mørk teatersal i KulturVærket er der lørdag eftermiddag en intens atmosfære. På scenen sidder to hold overfor hinanden, og hver af spillerne har en computer foran sig. Fingrene glider hurtigt over tastaturerne. På en storskærm bag spillerne ser man en pistol i forgrunden og bagved mennesker, der bevæger sig rundt mellem containere.

Manden med pistolen bevæger sig hurtigt rundt, og pludselig lyder der skud: To af computerfigurerne ligger livløse bag en container - alt er smurt ind i blod, og dagens kommentatorer fortæller om de vigtige drab.

Det er e-sporten, der for alvor skød sig ind på den lollandske sportsarena: Lolland Kommune og DGI Storstrømmen holdt lørdag sammen med KulturVærket og Lolland Produktionsskole landsdelsmesterskab i computerspillet CS:GO.

Efter en turnering med 16 deltagende hold er det lørdag eftermiddag Halstedhus Efterskole og Idrætshøjskolen Bosei, Præstø, der sidder overfor hinanden.

- E-sport er stort, og da jeg af DGI Storstrømmen blev spurgt, hvilket fyrtårns-projekt vi kunne tænke os at få til Lolland, synes jeg ikke, det skulle være cykelløb eller vandreture - det er der mange andre, der arrangerer, fortæller turistchef Marie Louise Friderichsen, der ikke rigtig ved, hvilken kasket hun skal tage på i sin rolle som den, der blev katalysator for at hente landsdelsfinalen i CS:GO til Maribo.

Selv er hun begejstret for e-sport.

- De unge råber på, at der skal ske noget for dem. Og det er ikke alle, der er til fodbold eller håndbold.

Og så vil hun gerne gøre op med fordommene om computerspil: Har du ambition om at blive god, skal du altså være i topform.

På scenen er de to hold dybt koncentrerede. På storskærmen er der endnu en, der falder sammen i en blodpøl, og fra salen bliver der klappet: Her sidder andre unge, der tydeligvis forstår at anerkende spillerne på scenen, når de rykker.

Marie Louise Friderichsen havde gerne set en fyldt teatersal.

- Men jeg har også fået at vide, at første gang, man laver et arrangement med e-sport, kommer der måske ikke så mange. Næste gang bliver det flere. Se bare ude i verden, hvor e-sport efterhånden kan fylde hele stadioner, siger hun.

Det er DGI Sydhavsøerne, der har sørget for dagens professionelle udstyr, men det er i høj grad lokale unge fra produktionsskolen og ungdomsskolen, der sørgede for, at det hele spillede.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce