cookie-og-privatlivspolitik
Efter at have indsamlet affald i morges gik eleverne fra Byskoleafdelingen i Nakskov i gang med at sortere det. Kunsten er at identificere, hvilken type plastic der er tale om.

4

Billeder

Efter at have indsamlet affald i morges gik eleverne fra Byskoleafdelingen i Nakskov i gang med at sortere det. Kunsten er at identificere, hvilken type plastic der er tale om.
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Skoleelever tackler plastproblem

757 lokale skoleelever er med i en national kortlægning af plasticforurening.
16. september 2019 kl. 14:20 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND-FALSTER En stol. Mobiltelefoner. Cigaretpakker. Plastickopper.

En gruppe elever fra udskolingen på Byskoleafdelingen i Nakskov blev overrasket over, hvor meget de fandt, da de mandag morgen indsamlede affald ved Blegen i Nakskov.

Det gjorde de som led i Masseeksperimentet - et projekt, hvor elever over hele landet i de næste tre uger vil indsamle affald, analysere det og indberette det til MarinePlastic, det danske center for forskning i marin plastikforurening.

Med deltagelse af omkring 57.000 elever landet over - heraf 757 på Lolland-Falster - er forsøget det første af sin art. Og forskerne forventer, at de med elevernes hjælp for første gang vil kunne fastslå, hvilke kategorier af plastic der findes mest af i naturen.

- Plastforurening i naturen er en af vor tids største miljømæssige udfordringer. Vi har behov for at få kortlagt omfanget af og effekterne af plastforurening. Derfor er det unikt, at vi nu får et kæmpestort dataset, der kan bidrage til ny videnskabelig forskning og dokumentation.

- Der er aldrig før indsamlet plast i så stor skala efter videnskabelig metode, siger lektor i miljørisiko ved Roskilde Universitet og talsmand for MarinePlastic, Kristian Syberg.

Klik på billedet herover for at se flere billeder og læs mere i Folketidendes papiravis mandag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce