cookie-og-privatlivspolitik
Brian Brodersen.
Brian Brodersen.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Skolelederformand: Det var ventet

Formanden for Skolelederforeningens lokale afdeling håber snart at se resten af eleverne tilbage i skole, men er ikke overrasket over, at de stadig må vente.
24. februar 2021 kl. 15:29 Af Jakob Poulsen

LOLLAND-FALSTER Der var ikke de store følelsmæssige reaktioner at spore i stemmen hos formanden for Skolelederforeningens lokalafdeling på Lolland-Falster ovenpå regeringens udmelding om næste skridt i genåbningen af Danmark.

Et skridt, der ikke omfatter eleverne fra 5. klasse og opefter på de lokale grundskoler. De skal fortsat have hjemmeundervisning, foreløbig til efter påske, 6. april - dog med den kattelem, at afgangseleverne måske kan vende tilbage 15. marts, hvis smittetallene fortsat er lave til den tid.

- Ud fra det, jeg havde læst og fornemmet, var det ventet. Men som skoleleder er jeg ked af det, for vi savner at få børnene tilbage. Men jeg har ikke nogen holdning til det sundhedsmæssige i det - det er der andre, der ved mere om, end jeg gør, siger Brian Brodersen, der til daglig er skoleleder på Nysted Skole.

Han noterer sig dog, at der i den nye aftaletekst står, at "skoler og uddannelsesinstitutioner i endnu højere grad bør gøre brug af mulighederne for, at elever, der har vanskeligheder, kommer ind på skolen og modtager undervisning, og at elever, som mistrives, kan mødes i mindre grupper med læreren. Selvfølgelig udendørs og med afstand".

Hvordan det så skal foregå i praksis, skal nu undersøges nærmere.

Annonce

Brian Brodersen håber, at de øvrige elever også kan komme tilbage inden alt for længe.

- De må da gerne komme tilbage hurtigere end snart. Jeg tænker, at vi er klar, når myndighederne siger til. Vi er jo vant til at lave planer med kort varsel, siger den lokale skoleleder-formand.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE