cookie-og-privatlivspolitik

Foto: /ritzau/Pedersen Mikkel Berg/arkiv

Lokal nyt

Skoletrætte i praktik i Fakta

I et samarbejde mellem ungdomsskoler og COOP – støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond – får også lokale unge muligheden for at prøve butiksjobbet af.
12. februar 2019 kl. 10:44 Af Margit Olsen og Ritzau

Annonce
FAKTA
Der vil i hver kommune blive to hold praktikforløb pr skoleår. Et med start forår og et med start efterår.


Hvert hold, som vil komme til at består af 12 – 16 elever, kommer igennem et seks ugers forløb, som afsluttes med et diplom.

Et fritidsjob kan være løsningen, hvis man som ung er blevet træt af bøgerne og måske er i fare for at ryge ud af skolen.

Det er tankegangen bag et nyt projekt, som detailkæden Fakta og flere ungdomsskoler landet over går i gang med.

3700 skoletrætte unge fra 24 kommuner landet over tilbydes et træningsforløb i kædens butikker. Her skal de lære, hvad det vil sige at have et fritidsjob i en butik. På Sydhavsøerne er det Guldborgsund Kommunes ungdomsskole, som er gået med i projektet.

- Vi ved af erfaring, at der er unge, som ikke synes, at skolen er det mest spændende sted, siger sekretariatschef Ejnar Bo Pedersen, Ungdomsskoleforeningen.
- Men når de kommer ud i en butik, får en rigtig uniform på og får tildelt et ansvar, ja så opbygger de selvtillid og selvværd. Så føler de igen en tro på, at det kan nytte at gå i skole, siger han.

De første ungdomsskoler starter projektet op i efteråret 2019. de sidste i 2021.

Hvornår Guldborgsund Ungdomsskole går med i projektet er ikke besluttet endnu, fortæller Projektkoordinator Cecilie Lehn Rasmussen fra Ungdomsskoleforeningen.
- I løbet af marts i år forventer vi at være færdige med den endelige planlægning for alle deltagende ungdomsskoler, siger hun.

Projektet, der støttes med 27 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond, bygger på erfaringer fra et pilotprojekt i Gladsaxe. Kommunen udvalgte en gruppe 9. og 10. klasseelever, som kom i et kort uddannelsesforløb i den lokale Fakta. Mange af dem fik efterfølgende et fritidsjob.

- Når projektet efter de seks år er slut, er håbet, at det vil så forankret i de lokale kommuner, at kommunerne derefter kører ordningen videre, siger Cecilie Lehn Rasmussen, som tilføjer, at dette projekt er et samarbejde med Fakta, men at håbet er, at det kan bredes ud til hele COOP koncernen.

Målet er, at minimum 1800 - altså halvdelen af de 3700 unge i projektet - efterfølgende får et fritidsjob. Projektet begynder i år og strækker sig over seks år.

Når de unge har deltaget i praktikforløbet, er det meningen, at en tilknyttet ungdomsskolemedarbejder i de enkelte kommuner hjælper den unge videre med at søge fritidsjob.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce