cookie-og-privatlivspolitik
Den stærkt trafikerede Gaabensevej skal ifølge regeringens oplæg ændres i tre kryds. Men en egentlig opgradering af strækningen nord for Nykøbing er der ikke lagt op til.
Den stærkt trafikerede Gaabensevej skal ifølge regeringens oplæg ændres i tre kryds. Men en egentlig opgradering af strækningen nord for Nykøbing er der ikke lagt op til.
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Skuffelse - men fortsat vejhåb

Lokale politikere ærgrer sig over, at reel opgradering af E55 nord
for Nykøbing ikke indgår i regeringens milliardudspil om infrastruktur.
09. april 2021 kl. 12:50 Af Hans Gandrup og Margit Olsen

NYKØBING Ærgrelse og skuffelse.

Det er den umiddelbare reaktion fra lokale politikere, efter at regeringen har præsenteret sit milliardudspil om nye investeringer i infrastruktur.

Ifølge udspillet skal der investeres cirka 50 millioner kroner på den stærkt befærdede og farlige strækning af E55 mellem Nykøbing og motorvejen.

Det gælder ombygning af tre kryds, nemlig Skovalleen/Gaabensevej, som skal ændres til rundkørsel, forbedring af krydset ved Nordensvej og Holmen (ved Rema 1000) nord for Nykøbing og ændring af krydset ved Eskilstrup Vestergade til rundkørsel.

Men nogen egentlig opgradering af vejen lægger udspillet altså ikke op til.

Annonce

- Lad os nu tage det positive først og glæde os over, at E55 overhovedet er nævnt. Og i parentes bemærket er jeg også glad for, at man har kig på rute 9 ved Nørreballe. Forbedringer her er til gavn for hele landsdelen. Når det er sagt, så er det da skuffende, at man ikke lægger op til en virkelig opgradering. Men der er bestemt ikke grund til at opgive håbet. Det her er et udspil, siger borgmester John Brædder (G).


Forhandlings-håb

Han mener, at der er gode chancer for, at E55 kommer på bordet i de forestående politiske forhandlinger om infrastruktur-oplægget.

- Jeg har tiltro til, at trafikordførere og partiledere fra eksempelvis Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative vil bringe E55 ind i forhandlingerne, så vi kan få en holdbar løsning - nemlig en to plus to-vej. Vi har tidligere haft trafikordførerne på besøg. Og de var positive. Jeg vælger at se regeringens udspil som et forhandlingsoplæg - og så er der altså også ting, der kan ændres, siger John Brædder.

- Der er lavet VVM-redegørelse (undersøgelser af miljøpåvirkning, red) for en vejudvidelse. Så de forhold er på plads. Reelt kan man gå i gang straks efter sommer, hvis man beslutter det. Løbet er bestemt ikke kørt. Jeg har stadig tiltro til, at man ser det fornuftige i en opgradering, tilføjer John Brædder.


Ingen løsning

Det socialdemokratiske byrådsmedlem Simon Hansen har heller ikke opgivet at få en vejudvidelse igennem.

Annonce

- Jeg er da ærgerlig over, at man præsenterer et udspil, hvor der ganske vist er lagt op til at løse nogle sikkerhedsmæssige problemer på strækningen. Men ingen løsning for trængsels-problemerne. Den rigtige løsning er to spor i hver retning. Det vil jeg presse på for i forhold til folketingsmedlemmerne fra mit eget parti. Og jeg er sikker på, at man vil gøre det samme i andre partier. Jeg tror på, at det kan lade sig gøre, fastslår han.


Ikke godt nok

René Christensen, Dansk Folkeparti, er medlem af både byrådet i Guldborgsund og af Folketinget.

Han er langt fra tilfreds med udspillet, som det ligger.

- Det er ikke godt nok. Jeg er selvfølgelig glad for, at vejen er nævnt i oplægget. Men den foreslåede løsning kan kun give bedre fremkommelighed på kort sigt og er slet ikke langtidssikret. Enten skal der bygges en etape to af den nuværende omfartsvej, eller også skal Gaabensevej udvides til en firesporet vej. Det vil gavne både lokale borgere og erhvervsliv - også selvom det vil betyde nedrivning af en del huse langs vejen, siger René Christensen.


Forhandling

Det lokale socialdemokratiske folketingsmedlem Lennart Damsbo-Andersen er indstillet på, at der skal arbejdes for at få gennemført forbedringer på E55.

Annonce

- Men jeg tror også på, at det bliver et emne til forhandling, så der kommer en anden løsning end den, der nu er lagt frem. Det er anerkendt, at der er et problem på Gaabensevej, påpeger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE