cookie-og-privatlivspolitik
De gamle vandhuller ligger spredt ud over det lollandske landskab. Men der har været mange flere, og kommunen er i gang med at finde ud af, hvilke af de forsvundne der skal re-etableres.
De gamle vandhuller ligger spredt ud over det lollandske landskab. Men der har været mange flere, og kommunen er i gang med at finde ud af, hvilke af de forsvundne der skal re-etableres.
Foto: Google/jk

Lokal nyt

Sløjfede vandhuller kræves gravet op igen

Kommune kigger på gamle kort for at finde sløjfede vandhuller rundt om på markerne.
11. januar 2020 kl. 11:31 Af John Karlsen

Annonce

LOLLAND En lang række landmænd i Lolland Kommune kan i lighed med kolleger over hele landet forvente over de kommende år at blive stillet overfor krav om at genetablere sløjfede vandhuller - også selvom opfyldningen er sket for mange år siden.

Det er grave ude i markerne på ned til 100 kvadratmeter, der er beskyttet af naturbeskyttelseslovens paragraf 3 - og som mange steder er blevet sløjfet i et stadigt mere intensivt landbrug. En registrering i Naturstyrelsen fra 2015 er endt med en sagsbunke i Lolland Kommune på omkring 700 sager.

- Foreløbig er vi nået omkring halvvejen - og det er de letteste, vi har taget i første omgang, fortæller sektorchef Jytte Harpøth fra Lolland Kommunes teknik- og miljømyndighed.

Blandt den første halvdel af sagerne er der efter dialog med lodsejerne kun ganske få, der er endt med krav om genetablering.

Nu følger den vanskelige del af sagerne.

- Og helt uden at kunne vide det skønner jeg, at det er omkring halvdelen af de sidste sager, der ender med et krav om genetablering, siger kommunens fagkonsulent på natur- og landbrugsområdet, Dorthe Prip Lahrmann.

Hun kalder loven meget klar - kun i de færreste tilfælde kan der dispenseres i forhold til en genetablering.

Læs også artiklen: Det hjalp ikke at klageKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce