cookie-og-privatlivspolitik
Slotsbryggen i Nykøbing set fra luften.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Slotsbryggen-arkitekter skal tegne nyt byområde på Færøerne

Arkitektfirmaet, der i sin tid tegnede bolig- og erhvervsbyggeriet i Nykøbing, har netop vundet en stor opgave i Tórshavn.
22. maj 2020 kl. 09:11 Af Jakob Poulsen

Annonce

Arkitektfirmaet Holscher Nordberg, der tilbage i 00'erne under navnet Holscher Arkitekter tegnede det store og efter lokale forhold eksklusive bolig- og erhvervsbyggeri på Slotsbryggen i Nykøbing, har netop vundet en ny og endnu større opgave langt mod nord.

Flere medier skriver således, at Holscher Nordberg sammen med det lokale arkitektfirma Selmar Nielsen Arkitekter (SNA) har vundet en byplankonkurrence udskrevet af Tórshavn Kommune om et nyt byområde på cirka 800.000 kvadratmeter i den færøske hovedstad, som skal rumme en blanding af boliger, butikker, erhverv og offentlige funktioner.

Byområdet skal hedde Stóratjørn, og sammen med SNA Arkitektar har Holscher Nordberg skabt projektet "Stóratjørn - Oyggjar á hieði" (øer på heden).

Ifølge SNAs hjemmeside er der tale om en masterplan, som på den ene side markerer en radikalt anderledes måde at skabe en by på, sammenlignet med resten af Tórshavn, og på den anden side repræsenterer den en tilbagevenden til traditionelle færøske fællesskaber og traditionelle måder at bosætte sig på i den færøske natur.

Bydelen skal blandt andet indeholde lys, læ, variation, mangfoldighed og samtidig være bæredygtig, bygbar og robust.

Ifølge SNAs hjemmeside er indbyggertallet vokset markant på Færøerne og især i Tórshavn de senere år, og det er i det lys, at det nye byggeri skal ses.

- Efter at have arbejdet med byplanlægning i både Danmark, Norge og Sverige er vi utrolig begejstrede for nu også at arbejde på Færøerne. Det understreger vores skandinaviske fokus og mangeårige arbejde med byplanlægning i nordisk kontekst, siger partner i Holscher Nordberg, Nils Holscher, til SNAs hjemmeside.

- Det har været utrolig spændende at arbejde tæt sammen med den færøske tegnestue SNA om at udvikle en stedsspecifik helhedsplan som både tager hensyn til det særlige færøske landskab, det dramatiske terræn og den særlige færøske bosætnings- og bygninskultur, tilføjer han.

Nils Holscher er i øvrigt søn af arkitekt Knud Holscher, der stammer fra Rødby.

Det fremgår ikke, hvornår arbejdet med at tegne det nye byområde begynder, eller hvornår byggeriet skal stå færdigt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

AF: KNUD ÆRBO

Besparelser i ældreplejen 12. september 2020 kl. 10.18

Annonce