cookie-og-privatlivspolitik
Nu bliver det igen muligt, at køre affald til de lokale genbrugspladser uden at bestille tid.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Slut med at bestille tid

Det bliver igen muligt at køre på genbrugspladserne uden at skulle bestille tid.
29. maj 2020 kl. 07:54 Af Margit Olsen

Annonce

Den 13. marts lukkede samtlige genbrugspladser på Lolland-Falster for private, som følge af faren for corornasmitte. Den 31. marts åbnede pladserne igen. Men med det forbehold, at borgerne skulle booke en tid på de enkelte genbrugspladser for at få lov at komme forbi med affald igen.

Når man havde bestilt en tid på en lokal genbrugsplads, havde man 15 minutter til at aflevere sit affald i de forskellige containere på pladserne. Samtidigt blev der indført restriktioner, som betød, at der kun måtte være én person ved hver container ad gangen.

Der blev opfordret til, at der var så få personer i bilerne som muligt, der skulle holdes afstand, og man skulle selv tage kost og skov med, hvis man havde brug for at benytte sig af redskaber, som ellers normalt står til rådighed på pladserne.

Mange borgere i de to lokale kommuner var bekymrede for ophobningen hjemme i de private haver, da coronakrisen betød, at mange var blevet hjemsendt fra arbejde, og vejret viste sig fra den smukkeste side. Det betød, at der blev ordnet ekstraordinært meget have - og masser af haveaffald hobede sig op.

- Men det har vist sig, at den samlede mængde affald, som er kommet ind på vores genbrugspladser, siden corornakrisen satte ind, er nogenlunde den samme mængde, som der normalt er på denne årstid, siger kommunikationsmedarbejder og leder af Refas kundecenter, Lene Vind.

- Selvfølgelig var der pres på, da vi genåbnede efter godt et par ugers nedlukning, men det har udjævnet sig de sidste uger, så selv om der er blevet ordnet meget have og ryddet op i mange pulterkamre, så har vi ikke samlet set oplevet en større mængde affald indleveret, siger Lene Vind.

Hun fortæller, at det fælleskommunale affalds- og energiselskab har fået masser af tilkendegivelser fra borgere, som har syntes, at bookingsystem med tidsbestilling har virket godt.

Men fra mandag - anden pinsedag - er det slut med at booke tid.
- Nu er genåbningen af landet i gang. Vi kan se, at nogle af vores nabokommuner er begyndt at åbne deres genbrugspladser som normalt. Afstandskravene er blevet ændret, så nu åbner vi også for en normal tilgang uden tidsbestilling, siger Lene Vind.

På Refas hjemmeside, kan man se åbningstiderne for de lokale genbrugspladser. Man skal være opmærksom på, at første åbningsdag mandag uden tidsbestilling er en helligdag, og der derfor kan være ændrede åbningstider i forhold til normale mandage.

Refa opfordrer besøgende på genbrugspladserne til selv at sørge for håndsprit og i øvrigt følge retningslinjerne og vejledningerne fra sundhedsstyrelsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce