cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Slut med besøgs-restriktioner på sygehuset

OPDATERET: Styrelsen for Patientsikkerhed har ophævet besøgsrestriktionerne på landets sygehuse med virkning fra i dag. Lokalt gælder det dog først fra fredag.
15. april 2021 kl. 09:57 Af Jakob Poulsen

Der er godt nyt for de, der har pårørende, som er indlagt på et sygehus eller i Psykiatrien, men som ikke har haft mulighed for at besøge dem, eller kun har kunnet besøge dem under særlige forholdsregler på grund af covid-19-restriktionerne.

Fra og med i dag, 15. april, er besøgsrestriktionerne på landets sygehuse og i Psykiatrien nemlig ophævet.

Det gælder således også for Nykøbing F. Sygehus. Her træder ophævelsen dog først i kraft i morgen fredag, da man lige skal nå at informere alle medarbejdere først, oplyser sygehusets vicedirektør, Inge Paamejer.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der står bag beslutningen, og den glæder Inge Paamejer sig over.
- Det er jeg helt sikker på, at der er mange, der vil blive glade for. Det har holdt hårdt og været en svær tid med besøgsrestriktionerne både for patienter og pårørende, siger hun.

Men selvom restriktionerne altså nu ophæves, betyder det ikke, at man kan færdes på sygehuset fuldstændig som før, coronaen ramte os.

Annonce

Der er nemlig fortsat krav om at bære mundbind, når man færdes indendørs på sygehuset. Har man ikke mundbind på, kan man blive bortvist.

Ligeledes skal man stadig overholde de efterhånden velkendte anbefalinger omkring hygiejne, afstand og fysisk kontakt - hvilket blandt andet vil sige, at man altid skal huske at vaske eller afspritte sine hænder, når man kommer og går og så vidt muligt undgå at røre ved ting under besøget.

Derudover skal man være opmærksom på, at ophævelsen af restriktionerne muligvis ikke gælder alle steder på sygehuset. Det beror nemlig altid på en lokal, konkret vurdering, hvorvidt restriktionerne fortsat er gældende, oplyser Region Sjælland.

Du kan læse mere om de nye retningslinjer ved at KLIKKE HER.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE