Annonce
Lokal nyt

Slut med operationer i Nykøbing

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Læger har for lidt erfaring til akutoperationer på mave-tarm kirurgisk afdeling på sygehuset i Nykøbing.

Hvis du bliver ramt af akut tarmslyng eller blødende mavesår, så er det definitivt slut med at blive opereret på sygehuset i Nykøbing Falster, det skriver DR Sjælland.

Mave-tarm kirurgisk afdeling er blevet lagt ind under Universitetssygehuset i Køge, hvor overlæge Henrik Møller har opgivet at finde speciallæger nok til at forestå de akutte operationer i Nykøbing Falster.

- Der bor for få mennesker i Nykøbing Falster Sygehus' optageområde til, at det er attraktivt for lægerne. De får simpelthen ikke erfaring og rutine nok. Derfor er det besluttet, at de akutte patienter for altid skal køres videre til operation i Slagelse eller Køge, siger han.

Det er en tur på 96 kilometer og 1 time og tyve minutters transport til Slagelse, mens turen til Køge tager en time på 90 kilometer.

Den beslutning er Søren Rasmussen fra Falster godt tilfreds med. For to år siden var han igennem et traumatisk forløb på det lokale sygehus, der var tæt på at koste ham livet. Sundhedsstyrelsens disciplinærnævn fastslog senere, at lægerne, der havde opereret ham, ikke var kvalificerede.

- Det er klart, jeg skulle være sendt videre til Køge i stedet for at de forsøgte at operere mig tre gange. Det kostede mig flere meter af min tyndtarm, siger Søren Rasmussen til DR Sjælland.

Her to år efter har han været igennem talrige operationer på både Køge Sygehus og Rigshospitalet. Han kan spise almindelig mad igen, men må på toilettet op til ti gange i døgnet og han er stadig ikke i arbejde.

- Jeg kommer nok aldrig til at kunne passe et almindeligt arbejde som handicaphjælper igen, men jeg håber på et flexjob, siger Søren Rasmussen, der er 45 år.

Læger kører fra Køge til Nykøbing Falster to gange om ugen
Til gengæld leverer Sjællands Universitetshospital i Køge læger til de planlagte operationer, som foregår på operationsgangen i Nykøbing F.

- Det kan være mindre brok eller galde-operationer, som planlægges på forhånd. Foreløbig sender vi operationshold til Nykøbing to dage om ugen, og til efteråret forventer vi at operere de planlagte patienter hver dag. Vi dækker også vagterne ind, så der altid er en speciallæge i Nykøbing F., der kan vurdere, om de akutte patienter skal sendes videre, siger han.

Sammenlagt er der 70 mave-tarm-kirurger i Køge, som på skift opererer og dækker vagterne i Nykøbing Falster.

- Fordelen er, at vi får mange flere læger med stor rutine. Det var ikke holdbart at fortsætte med fem til seks læger i Nykøbing Falster. Nu er de alle ansat i Køge og skiftes til at arbejde i Nykøbing Falster, siger ledende overlæge Henrik Møller.

Region Sjælland betaler lægerne fra Køge arbejdstid i den tid, det tager at køre til Nykøbing Falster.

En af de 70 Køge-læger, der er pålagt at arbejde et par gange om måneden i Nykøbing Falster, er Rosa Ryt-Hansen. Hun er mor til tre børn, der går i henholdsvis vuggestue, børnehave og skole. Hun er netop mødt ind til en døgnvagt i Nykøbing Falster, og det kræver stor planlægning at få familielivet til at hænge sammen med vagterne så langt væk.

- Det er en stor logistisk udfordring, men på den anden side bliver man jo vant til som læge at arbejde langt væk og i mange timer. Det tror jeg er et vilkår, der altid vil være i det offentlige sygehusvæsen, hvor der hele tiden sker forandringer.

Overlæge Anne Lykke arbejder også i Køge og har samtidig ansvaret for driften af afdelingen i Nykøbing Falster. Hun glæder sig over, at det på det seneste er lykkedes at ansætte flere læger.

- Det er ikke et problem, at de også skal arbejde i Nykøbing Falster. Det væsentlige er, at der er mange læger til vores morgenkonferencer, hvor vi lærer rigtig meget af hinanden. Det er inspirerende og gør det nemmere at tiltrække både yngre læger og specialister, siger hun til DR Sjælland.

  • Foto: Anders Knudsen, arkivfoto
Annonce
Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Annonce
Annonce
Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

112

Område ved indrefjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

112

105 taget i fartkontroller

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere