cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: /ritzau/Ivan Riordan Boll

Lokal nyt

Slut med tilskud

Regeringen dropper efterskoletilskud til indvandrere efter pres fra DF
08. oktober 2018 kl. 19:43 Af Citathistorie

Annonce

Regeringen bøjer sig for Dansk Folkeparti, når den med sit finanslovsforslag vil fjerne det årlige tilskud på 10 millioner til efterskoleophold for indvandrere, skriver Altinget.

Det siger blandt andet SF og Alternativet, inden undervisningsminister Merete Riisager (LA) tirsdag 10. oktober skal i samråd om sagen.

- Det er helt tydeligt, at Dansk Folkeparti har fået sin vilje over for regeringen i det her spørgsmål, siger SF’s undervisningsordfører, Jacob Mark, til Altinget.

Carolina Magdalene Maier, undervisningsordfører i Alternativet, er enig.

DF-undervisningsordfører Alex Ahrendtsen bekræfter, at partiet længe har kæmpet for at fjerne tilskuddet til efterskolernes integrationsindsats.
- Det har ministeren så husket i forbindelse med finanslovsforslaget. Det er vi glade for, siger han.

Regeringen foreslog i april 2017 faktisk at udvide tilskuddet til efterskolernes flygtningeindsats. Det fik Dansk Folkeparti hurtigt sat en stopper for i de efterfølgende forhandlinger, siger Alex Ahrendtsen til Altinget.
- Oprindeligt havde regeringen planer om at øge pengene til den slags foretagender. Men vi sagde til ministeren, at vi ville have fjernet tilskuddet helt. Det har hun så husket, og det tjener hende til stor ære.

I et svar til Altinget skriver undervisningsminister Merete Riisager, at der i efterskoleudspillet fra april 2017 rigtig nok var overvejelser om at lempe kravene for "dels tillægstaksten for indvandrere og efterkommere fra visse lande, dels tillægstaksten til danskundervisning for tosprogede elever."
"Og efter drøftelser med Folketingets partier gik regeringen ikke videre med forslaget," skriver ministeren til Altinget.

Regeringens forslag om at fjerne det årlige tilskud vækker stor ærgrelse i Efterskoleforeningen.

- På den ene side vil regeringen have, at vi udfører en integrationsopgave. Og på den anden side sparer de på vores ressourcer til at gøre det, siger foreningens direktør, Bjarne Lundager Jensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringen giver ingen julegaver 16. december 2018 kl. 22.26

AF: CONNI NIS-HANSEN

Snigmord på offentlig… 16. december 2018 kl. 12.07

AF: ANDREAS ELLEBY

Lolland bank ingen selv indsigt 14. december 2018 kl. 06.06

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Afviste kriminelle… 08. december 2018 kl. 18.32

Annonce