cookie-og-privatlivspolitik
Byskolen i Nakskov er en af de skoler, hvor mange klasser er hjemsendt i øjeblikket.
Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Smitte: Listen over hjemsendelser stiger

Listen over skoler og dagtilbud i Lolland Kommune, som er ramt af coronasmitte, steg yderligere i løbet af mandagen.
13. april 2021 kl. 07:07 Af Jakob Poulsen

Som vi allerede omtalte her på folketidende.dk i løbet af i går morges og formiddag er flere skoler og dagtilbud i Lolland Kommune blevet ramt af covid 19-smittetilfælde blandt børn, personale eller andre med tilknytning til de pågældende steder.

Men i løbet af mandagen voksede listen yderligere, og det fik mandag eftermiddag Lolland Kommune til at udsende en opdateret liste over hvilke skoler, fritidsklubber og andre dagtilbud, der er ramt.

På Byskolen i Nakskov er en lang række klasser hjemsendt. Det drejer sig om følgende ifølge kommunen:
Førskole-klasserne, 0.A, 0.B, 1.A, 2.A, 3.A, 3.B, 4.A, 4.B, 9.I samt 7.I, E1, 8.A og 8.I.

På Stormarkskolen er hele indskolingen, SFO samt førskoleeleverne sendt i selvisolation. Anden test foretages i dag, tirsdag.

Juniorklubben i Nakskov er lukket til og med i morgen, onsdag 14. april.

Annonce

I Søllested Landsbyordning er alle børn og medarbejdere i Børnehaven Tryllefløjten sendt hjem. Børnehaven åbner igen på mandag, 19. april.

Desuden er børnehaveafdelingen i Trekløveren i Nakskov samt fire dagplejer i Nakskov lukket. Trekløverens vuggestueafdeling holder fortsat åbent, da der ikke er konstateret smitte der.

Der er dog også lidt positivt nyt, for noget tyder på, at smitten måske så småt er ved at falde igen i Lolland Kommune. Ifølge Statens Serum Institut var der mandag registreret 45 bekræftede tilfælde af covid-19 i Lolland Kommune indenfor de seneste syv dage.

Det er et svagt fald i forhold til fredag, hvor tallet var 47 bekræftede tilfælde indenfor de seneste syv dage. Samtidig er incidenstallet (antal smittede pr. 100.000 personer) faldet fra 114 fredag til 109,8 mandag.

Positivprocenten - altså andelen af positive testsvar - indenfor de seneste syv dage var mandag på 0,58 i Lolland Kommune.

Annonce

Til sammenligning havde nabokommunen Guldborgsund mandag registreret 24 bekræftede tilfælde indenfor de seneste syv dage og et incidenstal på 39,6 ifølge Statens Serum Institut.

Positivprocenten i Guldborgsund var mandag på 0,24.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE