cookie-og-privatlivspolitik
Den øverste grafik viser aldersfordelingen på de personer, som er smittet i Guldborgsund Kommune i den seneste uge. Den nederste grafik viser fordelingen i Lolland Kommune.
Den øverste grafik viser aldersfordelingen på de personer, som er smittet i Guldborgsund Kommune i den seneste uge. Den nederste grafik viser fordelingen i Lolland Kommune.
Foto: Grafik: Statens Serum Institut

Lokal nyt

Smitte næsten uændret i en uge

Specielt blandt børn og unge er der stadig en del smittede.
19. april 2021 kl. 11:30 Af Margit Olsen

LOLLAND-FALSTER De nyeste tal for hvor mange, der er smittet i de to lokale kommuner, viste søndag, at der var 45 smittede de seneste syv dage i Lolland Kommune og 36 i Guldborgsund Kommunes område.

Tallene er ikke alarmerende, da der ikke i de lokale sogne er så høje smittetal, at der i følge de parametre, som er opstillet for en tvungen nedlukning, er fare for, at hele sogne lukkes ned i øjeblikket. Ingen af de lokale sogne overskrider endnu, trods flere smittede i nogle sogne, den fastsatte grænse udregnet efter, at der skal være flere end 400 nye smittede pr. 100.000 indbyggere, mindst 20 smittede og en positivprocent på mindst to procent, før der skrides ind med tvungen nedlukning.


Store sogne, mange smittede

Ud af de godt 50 sogne i Lolland Kommune er der registreret flest smittede i det meget store Sankt Nikolai Sogn i Nakskov den seneste uge. 22 af de 45 smittede bor i Sankt Nikolai Sogn. De øvrige sogne i kommunen, hvor der er registreret smittede den seneste uge, er Langø, Venstenskov, Bursø, Dannemare, Landet, Horslunde, Stormarks, Stokkemarke, Sandby, Maribo Domsogn, Rødbyhavn og Hunseby.

I Guldborgsund Kommunes område, hvor der er knap 70 sogne, er der flest smittede i det store Nykøbing F. Sogn, hvor der den seneste uge er registreret 20 smittede. De øvrige sogne, hvor der er fundet smitte, er Torkilstrup, Herritslev, Kettinge, Radsted, Nordvestfalster, Nørre Alslev, Tingsted og Væggerløse.


Vaccination over gennemsnit

Selvom der er på grund af udfasning af en vaccinetype er mangel på vaccinationer, er de to lokale kommuner godt med i forhold til landsgennemsnittet, når det handler om, hvor mange borgere der enten har fået første stik eller er helt færdigvaccineret.

Annonce

I Lolland Kommune har næsten 9.000 borgere fået det første stik. Og knap 4.000 er færdigvaccineret. Det svarer til 9,6 procent af den samlede befolkning i kommunen.

I Guldborgsund Kommune er 10,2 procent færdigvaccineret. Godt 13.000 borgere har fået første vaccination, og godt 6.000 er færdigvaccineret. På landsplan er 8,5 procent af befolkningen færdigvaccineret.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE