cookie-og-privatlivspolitik
To sogne i Nakskov har tilsammen 37 ud af de 58 smittede i Lolland Kommune.
To sogne i Nakskov har tilsammen 37 ud af de 58 smittede i Lolland Kommune.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lokal nyt

Smitteboom i to sogne på Lolland

I to bysogne er konstateret 37 ud af 58 smittede med covid19 den seneste uge.
06. oktober 2021 kl. 10:30 Af Margit Olsen

LOLLAND-FALSTER Antallet af smittede med corona-virus i Lolland Kommune har den seneste uge taget en drastisk udvikling.

De nyeste tal fra Statens Serum Institut tirsdag viser, at 58 personer de seneste syv dage er konstateret smittet med covid-19. Statistikken viser ikke, om de smittede er blevet vaccineret eller ej.

Lolland Kommune indtager dermed en femteplads ud af landets 98 kommuner for antal smittede borgere i forhold til kommunernes indbyggertal.


Primært Vestlolland

Kigger man nærmere på, hvilke områder der er mest smitte, som Statens Serum Institut opdeler i kirkesogne, er det på Vestlolland, nærmere bestemt i Nakskov, at der den seneste uge har været flest smittede. Det topper i Sankt Nikolai Sogn med 27 smittede og i Stormarks Sogn med 10 smittede.

I Vesterborg og Tillitse sogne er der den seneste uge konstateret to smittede per sogn.

Annonce

Derefter kommer en del sogne med en enkelt smittet. Det østligste sogn, hvor der den seneste uge er konstateret smitte, er i Østofte, hvor et enkelt sognebarn er konstateret smittet.

For uger tilbage var der fleste smittede blandt børn og unge i Lolland Kommune.

Men den seneste uge er det i aldersgruppen 40-64- årige, hvor der er flest smittede, idet 33 ud af de 58 smittede er i den aldersgruppe.

For en uge siden var smittetallene i Lolland Kommune 29 og 28 i Guldborgsund Kommune. De nyeste tal for Guldborgsund Kommune viser otte smittede de seneste syv dage.

I et opslag på Facebook tirsdag har Lolland Kommune opfordret til, at borgerne overholder anbefalinger om god hygiejne.

Annonce

- Efterhånden som størstedelen af befolkningen er blevet vaccineret, kan vi igen ses på samme måde, som før COVID-19 blev en del af vores hverdag. Men som de stigende smittetal viser, er virussen her stadig. Og selvom mange af os er vaccineret, er det alligevel vigtigt at forholde sig til smitterisikoen, hvor vi færdes. Ikke mindst af hensyn til de sårbare grupper. Vi skal derfor huske at passe godt på hinanden og følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at undgå eller minimere smittespredningen, skriver kommunen i opslaget og opfordrer til, at man bliver hjemme og får taget en test, hvis man får symptomer.

Region Sjælland oplyser onsdag, at grundet den generelle lave smitte og mange vaccinerede lukkes alle hurtigtestcentre i regionen, som er drevet af Falck.

Sidste åbningdag i de lokale hurtigtestcentre er lørdag, hvorefter alle henvises til de af regionen drevne pcr-testcentre.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE