cookie-og-privatlivspolitik
Røgen fra branden kunne ses på lang afstand.

3

Billeder

Røgen fra branden kunne ses på lang afstand.
Foto: Lars Dalsig

Lokal nyt

Snedig teknik reddede hus fra kraftig brand

Voldsom brand i garage var i fare for at tage hus med i flammerne.
31. marts 2020 kl. 20:30 Af David Arnholm

Annonce

NAKSKOV Tirsdag klokken 16.15 blev brandvæsnet kaldt til brand i en garage på Friheden i Nakskov.

- Vi kunne se på lang afstand, hvor vi skulle hen, og garagen var fuldstændig overtændt, da vi landede, fortæller brandinspektør og indsatsleder Henrik B. Christensen fra Lolland-Falster Brandvæsen.

Han havde selskab af en slukningsenhed fra Falck med en sprøjte og to tankvogne, og de otte brandfolk kom hurtigt i gang med slukningen.

- Vi troede, der var noget i garagen, for der var godt med sort røg, men det viste sig, at den var tom, siger Henrik B. Christensen.

Et vigtigt mål for ham og kollegerne var at forhindre branden i at få for godt fat i et hus klos op af garagen.

- Vi satte hurtigt og konsekvent ind og angreb den fra to sider, så det var meget begrænset, hvad der var af skade på huset, fortæller Henrik B. Christensen.

Faktisk fik branden kun anrettet skader på et enkelt rum i huset.

- Resten af huset har vi faktisk reddet med en rigtig hurtig indsats. Der er minimale skader, når man tænker på, hvor voldsom branden var, siger han.

Henrik B. Christensen forklarer, at en del af succesen skyldes brug af en overtryksventilator. Det er en stor benzindrevet ventilator, som blev sat ved en af husets døre, hvorfra den blæste luft ind.

Sædvanligvis skal man passe på med at give en brand luft, men med ventilatoren skabte brandfolkene et overtryk i den del af huset, der ikke skulle gå ild i.

- Vi blæser masser af frisk luft ind i huset for at holde røgen i den anden ende. Det betyder, at der ikke har været røg i resten af huset. Det er også det, der gør, at vi sammen med røgdykkerne kan holde branden, hvor vi vil have den. Vi presser branden tilbage, forklarer han.

Der var i øvrigt ikke nogen hjemme i huset, og brandfolkene kan ikke sige noget om, hvordan branden er opstået. Indsatsen på stedet tog halvanden til to timer, anslår indsatslederen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce