cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Polfoto/Mathias Svold

Lokal nyt

Snyd med kontanthjælp skal straffes hurtigere

Regeringsudspil skal forenkle og skærpe sanktionsreglerne mod kontanthjælpssnyd.
14. marts 2018 kl. 13:01 Af Klaus Jaque

Annonce

Er man kontanthjælpsmodtager er regler og sanktioner ikke altid til at gennemskue. Hvornår skal man møde op og hvor meget kan man blive trukket ved manglende indsats.

Lige nu er der 74 forskellige satser, alene på kontanthjælpsområdet. Det skal reduceres til fire, så både kommune og ledige præcist ved, hvor meget der kan blive trukket i ydelse.

Regeringsudspillet kommer som en hjælp til kommuner, hvor ledige ’glemmer’ at stå til rådighed for arbejdsmarkedet, og for at sikre, at kommunerne ikke begår fejl. Men det er også en hjælp til de ledige, så da kan forstå årsagen til, at de bliver trukket i ydelsen.

- Vi har det grundprincip i Danmark, at vi hjælper folk, der står uden arbejde og i en periode ikke kan forsørge sig selv. Men vi kræver, at de til gengæld står til rådighed for det danske arbejdsmarked. Derfor vil regeringen gøre det enklere for kommunerne at sanktionere, når en borger ikke står til rådighed, og skabe et sanktionssystem, der er mere konsekvent, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Regeringsudspillet indeholder 12 forslag på sanktionsområdet, og indeholder blandt andet punktet at hjælp kun skal betales ved fremmøde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringen giver ingen julegaver 16. december 2018 kl. 22.26

AF: CONNI NIS-HANSEN

Snigmord på offentlig… 16. december 2018 kl. 12.07

AF: ANDREAS ELLEBY

Lolland bank ingen selv indsigt 14. december 2018 kl. 06.06

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Afviste kriminelle… 08. december 2018 kl. 18.32

Annonce