cookie-og-privatlivspolitik
Undervisere hos Guldborgsund Revyskole: Mick Øgendahl, Henrik Lykkegaard og Flemming Krøll.
Undervisere hos Guldborgsund Revyskole: Mick Øgendahl, Henrik Lykkegaard og Flemming Krøll.
Foto: Guldborgsund Kommune

Lokal nyt

Søger unge til revyskole

Til september starter Guldborgsund Kulturskole en talentlinje for revy i Nykøbing.
07. april 2021 kl. 11:40 Af Margit Olsen

NYKØBING Til september starter Guldborgsund Kulturskole en talentlinje for revy i Nykøbing. Her vil 12 unge i alderen 15-25 år få mulighed for at blive optaget på et nyt toårigt talentforløb.

Det bliver forhenværende og mangeårig direktør for Nykøbing F. Revyen, Flemming Krøll, som skal stå i spidsen for den nye generation af unge revytalenter. Dertil kommer et samarbejde blandt andet med skuespillere, dansere, musikere, forfattere og stand-up'ere.


Kan vise vejen til karriere

Meningen er, at talentforløbet skal give de unge mulighed for at arbejde intensivt og personligt udviklende med revy og scenekunst, og de vil få færdigheder, der kan bruges som et trinbræt mod en videre scenekunstnerisk karriere.

De unge skal arbejde med de grundlæggende scenekunstfaglige discipliner med relevans for revyen, karakterarbejde, sang og dans, ligesom de vil få et teoretisk og historisk indblik i revy og scenekunst.

Man kan gå på talentlinjen sideløbende med for eksempel en ungdomsuddannelse eller et arbejde, og linjen er et scenekunstfagligt grundkursus på samme niveau som blandt andet de musikalske grundkurser, MGK.

Annonce

Martin Lohse (G), formand for kultur-, fritids- og bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, ser et projekt med lokal klangbund og national rækkevidde.

- Den første revy i Nykøbing blev opført i 1912, og det er oplagt, at landets første talentlinje for revy ligger i netop Guldborgsund. Med revyskolen engagerer vi ikke blot unge mennesker i en mere end 100 år gammel lokal revytradition, siger Martin Lohse i en pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune.

Leder af talentlinjen på Revyskolen Guldborgsund, Flemming Krøll, mener, at hans mange års erfaring kan gives videre.

- Jeg har personligt mere end 40 revyer bag mig, og jeg ser frem til at udfolde revyens verden sammen med de unge. Mange unge mennesker kender Live fra Bremen og er fortrolige med programmets humor og satire. Revyen kan meget af det samme, og jeg er sikker på, at vi har sat et stærkt underviserteam, der sammen med de unge på talentlinjen kan bringe revyen godt ind i fremtiden, siger Flemming Krøll.


Optagelsesprøve i foråret

Revyskolen vil komme til at holde til på Kulturforsyningen i Nykøbing, og Martin Lohse oplyser, at det meget snart vil blive offentliggjort, hvornår der vil blive afholdt optagelsesprøve.

Annonce

Se mere på kommunes hjemmeside om optagelse KLIK HERKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE