cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Solcellerne er kommet for at blive på Lolland

Borgermøde viste større enighed om solceller.
19. juni 2018 kl. 18:15 Af Palle Nevad Frandsen

Debatten har til tider været hård og virket nærmest uforsonlig, når emnet har været solceller. Men da Venstre Lolland i mandag inviterede til borgermøde på Råhavegård, var stemning heldigvis langt fra så fjendtlig.

Venstres byrådsgruppe havde bedt om input til, i hvilken retning borgerne ser den grønne energi udvikle sig. For solceller har vakt debat, og vindmøller så absolut også. Biogas er en ny mulighed, men den kan sikkert også finde både tilhængere og modstandere.

Gruppeformand Henrik Høegh var efter mødet glad for, at man havde taget initiativ til at invitere borgerne, for det viste sig hurtigt, at solcellerne langt fra er så upopulære, som de ellers kan virke. Man vil helst bare undgå at se dem.

Byrådsmedlem Tobias Dinesen mente dog, at det gælder nærmest uanset, hvordan man bruger den lollandske landbrugsjord.

- En roemark er heller ikke specielt køn, og der er gener ved landbruget også. Det ved dem, der bor ved sukkerfabrikkerne, hvor der har været ønske om levering af roer om natten, sagde han og slog fast, at der er behov for den grønne omstilling.

Annonce

Poul Erik Lauridsen, direktør i Gate21, som arbejder for grøn omstilling og vækst i Greater Copenhagen, glædede sig over, at man holdt et sådan møde på Lolland:

- Det er en tiltrængt debat. Før var det meget for og imod vedvarende energi, men nu er vi heldigvis blevet vant til de brede forlig og lytter mere til hinanden.

Den holdning delte Henrik Høegh også: - Vi skal jo mødes og tale om disse ting i fredstid og ikke, når vi er blevet uenige, sagde han. Til august skal Venstre tage stilling til flere ansøgninger om solceller på Lolland.

Læs også artiklerne ”Lolland er den grønne energi-ø” – ”Ikke al jord er godt til landbrug” – ”Energiselskab opfordrer til dialog” i tirsdagens Folketidende.

Klik her for at læse Folketidende på PC

Annonce

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE