cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Anders Brohus/POLFOTO/arkiv

Lokal nyt

Sommerhuspriserne stiger markant

Lolland- og Guldborgsund Kommune er stadig ikke de dyreste steder at købe sommerhus, men priserne har taget et nøk opad i år.
09. september 2019 kl. 10:30 Af Andreas Johansen

Annonce

En kvadratmeter sommerhus er stadig billig på Lolland-Falster. I hvert fald sammenlignet med de fleste andre sommerhuskommuner i Danmark. Men selvom priserne fortsat er rimelige, særligt i Lolland Kommune, der kan bryste sig af at være den billigste kommune at købe sommerresidens i på landsplan, har de taget et pænt hop opad, viser en opgørelse fra Boligsiden og Home, der har opgjort årets sommerhushandler til og med juli.

Det er især sommerhusejerne i Guldborgsund Kommune, der kan se frem til en markant større pose penge, hvis de sælger deres feriehus. Gennemsnitligt ligger handelspriserne nemlig hele ni procent højere i den første halvdel af 2019, end de gjorde i 2018. Og det kan mærkes hos flere ejendomsmæglere. En af disse er Nybolig i Marielyst, der er specialister i salget af sommerhuse i det populære sommerhusområde.

- Det billede kan vi sagtens nikke genkendende til. Der er ved at blive lidt mangel på sommerhuse tæt ved vandet og torvet, og det presser priserne opad. Der er også flere salg indenfor de senere år, hvor markedet er steget hele vejen rundt, siger indehaver af Nybolig i Marielyst, Karsten Børsen.

I Lolland Kommune er stigningen ikke lige så stor, men de 69 handler, Boligsiden og Home har undersøgt, viser dog, at sommerhusene i gennemsnit er blevet fire procent dyrere, end de var i 2018.

Alligevel er ferieboligerne i Lolland Kommune Danmarks allerbilligste, hvis man kigger på den gennemsnitlige pris, der betales for en kvadratmeter.

Kvadratmeterprisen i Lolland Kommune beløber sig til 8.648 kroner i gennemsnit for 2019, mens den i Guldborgsund Kommune lander på 12.116 kroner – mere end 1000 kroner mere, end for bare et år siden, hvor en kvadratmeter sommerhus i Guldborgsund Kommune kunne erhverves for 11.087 kroner.

De stigende priser er dog ikke noget, der skræmmer potentielle købere væk, fortæller Karsten Børsen fra Nybolig i Marielyst.

- De stigende priser har ikke betydet noget for efterspørgslen hos os, der er stadig god interesse. Og den lave rente samt de nye regler for sommerhusudlejning, der giver flere penge i udlejerens lommer, har også haft en positiv effekt, fortæller han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce