cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Sommertrafik: God plads på færgerne

Årets første ferieweekend gik fint på Scandlines-overfarterne til Tyskland. Men der er stadig lang vej til normale trafiktilstande.
02. juli 2020 kl. 08:05 Af Jakob Poulsen

Annonce

Skolernes sommerferie begyndte i den forgangne weekend, og det er normalt også signalet til, at ferietrafikken ind og ud af landet for alvor begynder.

Men coronakrisen og den deraf følgende usikkerhed samt rejserestriktioner sætter stadig spor rundt omkring - blandt andet hos Scandlines, der plejer at have fyldt godt op på færgeruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock i sommerperioden.

Det fortæller rederiets kommunikationschef Anette Ustrup Svendsen.

- Årets første sommerferieweekend er gået fint både på Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock, men vi er stadig langt fra en normal sommerferieweekend og har under halvdelen af den trafik, vi normalt har på denne årstid.

- Antallet af bookinger stiger dog dag for dag, så vi er fortrøstningsfulde omkring juli, men forventer omvendt, at volumentallene vil være påvirket mindst resten af året.
- På den ene side har mange nu lavet andre planer, på den anden side giver bilen fleksibilitet til at rejse til ”sikre” lande og hurtigt ændre planerne om nødvendigt, siger hun.

For godt et par uger siden genåbnede et andet af rederiets vanlige trækplastre - Bordershoppen i både Puttgarden og Rostock, og her ser det til gengæld ud til, at kunderne for alvor er vendt tilbage.

- Der har været rigtig godt gang i Bordershop og ikke mindst i pre-order og vores nye pre-order-hal i Puttgarden og dermed også i antallet af en-dags-billetter, der i den første uge efter grænseåbningen faktisk var højere end samme uge sidste år. Det mønster ser ud til at fortsætte, fortæller Anette Ustrup Svendsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce