cookie-og-privatlivspolitik
Karoline Tambour har spillet håndbold, siden hun var helt lille. Nu er hun 18 år og på vej til at færdiggøre 3.g på biologi/kemi-linjen.

2

Billeder

Karoline Tambour har spillet håndbold, siden hun var helt lille. Nu er hun 18 år og på vej til at færdiggøre 3.g på biologi/kemi-linjen.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Sport og uddannelse skal fremover kunne følges ad

Ny elitesportslinje skal hjælpe unge sportstalenter.
18. februar 2020 kl. 09:48 Af Maria Juel Glasius

Annonce

NYKØBING Unge mennesker med evner inden for sport ender meget ofte med at skulle vælge, hvor de skal bruge deres kræfter, når ungdomsuddannelsen banker på døren.

Men det skal være muligt at kunne begge dele, mener Nykøbing Katedralskole, og derfor har man lavet samarbejdsaftaler med sportsklubberne i Guldborgsund.

Dermed kan unge sportstalenter fra det kommende skoleår få rykket en aflevering eller en eksamen, hvis det nu skulle falde sammen med et vigtigt stævne, samtidig med at de går på hf eller en selvvalgt studieretning på stx.

I mellemtiden agerer Karoline Tambour og Maria Andersen prøvekaniner. De er begge 18 år og er afgangselever på henholdsvis stx og hf.

Maria Andersen er riffelskytte og opnåede sidste år individuel bronze i 10 meter-distancen. Karoline Tambour spiller håndbold for U19, ligesom hun træner med og er tilgængelig for liga-spillerne i NFH.

I løbet af året har hun hver tirsdag måttet vælge imellem matematik eller at træne håndbold med liga-holdet. Men efter at være blevet en del af sportsaftalen er hun i stedet blevet tilbudt eneundervisning i matematik, så hun kan følge med resten af sin klasse.

- Trænerne vil gerne have, at vi får en uddannelse, men de ønsker også, at vi er med til træningen. Skærer man ned på træningen, er det svært at følge med og opfylde sit fulde potentiale, siger Karoline Tambour.

Maria Andersen har alt for mange gange prøvet at sidde i en bil på vej til Jylland og balancere med computer og noter for at få afleveret en stil, der skulle laves i den weekend, hvor hun skulle til et stort stævne.

Nu tilbyder lærerne i stedet at sende noter fra den undervisning, som hun er gået glip af.

- Jeg tror, at meget få unge er klar over, at der er den her mulighed. Nogle uddannelser her i byen tilbyder noget lignende, men så er det kun, hvis de vælger en særlig linje. Her vælger du den retning, du selv ønsker, og ikke kun det, der er muligt, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce