cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Står til sanktion på 30 millioner

Lolland Kommune skal skrue ned for forbruget
20. september 2019 kl. 13:10 Af Birgitta Andersen

Annonce

LOLLAND Til trods for et halvårsregnskab for Lolland Kommune med et komfortabelt overskud, var der bekymrede miner på torsdagens byrådsmøde.

Kommunens mange ældre, handicappede og psykisk syge har betydet, at ældre- og sundhedsudvalget står til en kæmpe budgetoverskridelse. Hvis kommunen fortsætter andet halvår som første, står den til at have overskredet servicerammen med 50 millioner kroner.

Servicerammen for 2019 er meldt ud af regeringen, og den skal kommunerne over en kam overholde. Men foreløbigt ser det ud til, at servicerammen overskrides, og derfor er der udsigt til sanktioner mod de kommuner, der har overskredet. For Lolland kan det gå hen og blive en dyr affære med en sanktion på 30 millioner kroner i et år, der i forvejen står på økonomisk smalhals.

- Vi er nødt til at handle nu. Vi må holde igen med udgifterne resten af året for at undgå, at det går så galt, advarede borgmester Holger Schou Rasmussen (S), der har bedt kommunens forvaltninger om at skrue ned for blusset.

Læs meget mere om sagen i fredagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce