cookie-og-privatlivspolitik
Der bliver arbejdet hårdt i disse dage for at gøre ordren med tanke i rustfrit stål til biogasanlægget helt færdig.

2

Billeder

Der bliver arbejdet hårdt i disse dage for at gøre ordren med tanke i rustfrit stål til biogasanlægget helt færdig.
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Startede i kælder - nu er 13 ansat

Det er kun gået fremad i smedefirma, der blev etableret i 2006.
26. september 2019 kl. 19:50 Af Peter Gade

Annonce

NAKSKOV - Det har aldrig nogensinde været meningen, at det her skulle være et kæmpestort firma, men det har bare udviklet sig stille og roligt med flere og flere ordrer.

Sådan forklarer Mikael Bruun Rasmussen om den virksomhed, som han startede op i kælderen under privaten på villavejen Brückersvej i Nakskov for 13 år siden.

I dag er han og de 13 ansatte lige ved at lægge sidste hånd på virksomhedens hidtil største ordre: tre 15 meter høje tanke til et biogasanlæg i Haderslev i Sønderjylland, som skal leveres i næste uge.

- Jeg startede i virkeligheden, blot fordi jeg havde en mester, der sendte mig hjem om vinteren, og det blev jeg træt af, når der burde være arbejde.

Mikael Bruun Rasmussen er oprindeligt uddannet klejnsmed på Nakskov Sukkerfabrik og har siden da arbejdet en årrække i Københavns-området.

Da han senere kom hjem til Nakskov, ville han i gang, og efter kort tid blev garagen derhjemme for lille, og han flyttede til en lagerhal på Perlestikkergade.

Også den blev for lille, og virksomheden har nu 1.700 kvadratmeter produktionshal på Heimdalsvej, som Mertz ikke længere har brug for, og det varer ikke længe, før der igen bliver pladsmangel.

- Men tingene har udviklet sig, uden at vi har gjort den store indsats for at markedsføre os. Kunderne er kommet til os, fortæller Mikael Bruun Rasmussen, der netop har fået ordre på flere tanke til biogas, som kræver et vist omfang. Han forventer flere fremover, da opgaven har krævet, at virksomheden blev CE-godkendt til svejsning i rustfrit stål.

Kunderne er spredt rundt omkring i Danmark, men man har også lokale kunder. Customsteel har også været med som underleverandør til en hundefoderfabrik i Polen, og man er underleverandør til firmaer i både Rusland og USA, så Customsteel er bredt funderet.

Han ser lyst lige nu på fremtidsudsigterne for det lille hurtigtvoksende smedefirma.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MICHAEL GRUBE PETERSEN

Musik i byen 11. august 2020 kl. 19.34

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce