cookie-og-privatlivspolitik
Stine Pilt Olsen er ikke længere blot folketingskandidat, men rent faktisk medlem af Folketinget - som vikar.

2

Billeder

Stine Pilt Olsen er ikke længere blot folketingskandidat, men rent faktisk medlem af Folketinget - som vikar.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Stine Pilt skal vikariere i Folketinget

Lolland-Falster får endnu et folketingsmedlem.
18. maj 2021 kl. 17:32 Af David Arnholm

Hun er folketingskandidat for De Konservative i Guldborgsund og Vordingborg, men hun behøver ikke vente på, at Mette Frederiksen udskriver valg. Med virkning fra torsdag bliver hun folketingsmedlem.

Det er dog kun på lånt tid og på en trist baggrund. Sagen er, at hun er andensuppleant for De konservative i Sjællands Storkreds. Og da Naser Khader sygemeldte sig med stress, kom førstesuppleant Mads Andersen i Folketinget.

Nu har et andet medlem af folketingsgruppen så bedt om sygeorlov, nemlig Brigitte Klintskov Jerkel, der for tre uger siden fik en blodprop i hjernen. Hun har bedt om orlov indtil sit partis sommergruppemøde 17. august.

- Høj dosis af medicin, som jeg ikke kunne tåle, har desværre givet yderlige komplikationer, og jeg har været til en lang række undersøgelser for det ene, andet og tredje. Det går heldigvis den rigtige vej, men jeg er stadig enormt træt, og min krop har brug for ro til at komme sig igen. Og så har lægerne advaret mig mod at gå på arbejde igen lige med det samme, skriver Brigitte Klintskov Jerkel på Facebook.


Glæder sig

Stine Pilt Olsen er opvokset på Lolland, uddannet jurist og bor og arbejder i dag i København. Hun har dog stadig en stærk tilknytning til Lolland-Falster, hvor hun blandt andet er kendt for sit arbejde med teaterforestillingen Lykke & Fremgang.

Annonce

Beskeden om vikariatet fik hun mandag aften.

- Selvfølgelig er det på en lidt trist baggrund, men jeg glæder mig til opgaven. Det bliver meget spændende, siger hun og fortæller, at hun i morgen skal mødes med partiets generalsekretær for at drøfte, hvilke udvalgsposter og ordførerskaber, hun vil skulle varetage.

Ifølge en pressemeddelelse fra partiet bliver hun partiets børne-og familieordfører.

Og torsdag bliver hun så formelt medlem. Men reelt får Stine Pilt Olsen kun nogle få uger med regulært folketingsarbejde, inden sommerferien begynder 4. juni. Så er det slut med møder i salen, omend der fortsat vil være møder i udvalgene.

- Jeg forventer at komme ind at mærke stemningen og se, hvad det egentlig er for noget. Når man stiller op er det for at få en af de eftertragtede 179 pladser, siger hun og bemærker, at hun gerne vil give Lolland-Falster en stemme.

Annonce

Og den konservative folketingsgruppe har allerede budt hende velkommen.

- Mange af dem har ringet og skrevet og sagt, de glæder sig. Så jeg føler mig godt taget imod, siger hun og bemærker, at det kan være positivt for de lokale kredse at have et lokalt folketingsmedlem her op til kommunalvalget i efteråret.


Lennart godkender

Et andet af de lokale folketingsmedlemmer - Socialdemokratiets Lennart Damsbo-Andersen - spiller i øvrigt en nøglerolle i forbindelse med Stine Pilt Olsens vikariat. Han er nemlig formand for Folketingets Udvalget til valgs prøvelse, der foretager en screening af alle vikarer, inden de fomelt godkendes af Folketinget.

Det er altså udvalgets opgave at frasortere folk, der ikke er værdige til at være medlem af Folketinget - eksempelvis hvis de er dømt for en grov forbrydelse.

- Normalt gør jeg det, når jeg kan se, hvem vi skal indstille, at jeg googler en gang og ser, hvad der dukker op. Hvilken historik har de? siger han og fortæller, at der så vidt vides endnu ikke er nogen, der er blevet sorteret fra.

Annonce

- Jeg tør næsten ikke sige det, men vores udvalgsmøder tager i omegnen af et-to minutter, så dsiger vi "okay, det er i orden". Vi får ikke nogen på bordet, der ikke kan godkendes, siger han og glæder sig til at byde den nye kollega velkommen.

- Det bliver rigtig fint. Det er med baggrund i sygdom, men selvfølgelig er det fint og godt, hun kommer ind at prøve det de sidste tre uger inden sommerferien, siger Lennart Damsbo-Andersen og konstaterer at Lolland-Falster dermed står endnu stærkere i Folketinget.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

Annonce

ANNONCE