cookie-og-privatlivspolitik
Guldborgsund og Lolland kommuner hører til blandt de kommuner med flest smittede pr indbyggertal. Jo mørkere farve på kortet, jo større andel af smittede i kommunerne.

2

Billeder

Guldborgsund og Lolland kommuner hører til blandt de kommuner med flest smittede pr indbyggertal. Jo mørkere farve på kortet, jo større andel af smittede i kommunerne.
Foto: Statens Serum Institut.

Lokal nyt

Større andel af testede er smittet med corona

9.700 borgere på Lolland-Falster er i de seneste syv dage blevet testet.
12. januar 2021 kl. 11:42 Af Margit Olsen

Annonce

LOLLAND-FALSTER Selvom Lolland og Guldborgsund kommuner ikke ligger i top over de kommuner, som har flest smittede, ligger kommunerne et godt stykke over landsgennemsnittet, når det handler om, hvor stor en procentdel af de testede borgere, der er smittet med corona.

Landsgennemsnittet for, hvor mange personer, som ved test blev fundet smittet med corona, var mandag 2,22 procent. Lokalt er tallet noget højere.

Kigger man på de lokale tal, er smitteprocenten for Lolland 4,1 procent, mens tallet i Guldborgsund Kommune er 5,6 procent - en væsentlig større andel end landsgennemsnittet.

Det er for Lolland Kommunes vedkommende 0,3 procentpoint højere end for en uge siden. I Guldborgsund Kommunes område er det et procentpoint højere end i sidste uge.

Den gode nyhed for borgerne i de to lokale kommuner er, at færre er konstateret smittet de seneste syv dage end i samme periode omkring nytår.

Søndag 3. januar lød tallene, at der syv dage baglæns i alt var konstateret 136 smittede i Lolland Kommune og i Guldborgsund 225 smittede. I går mandag viste statistikken fra Statens Serum Institut, at der var konstateret 91 smittede i Lolland Kommune i de seneste syv dage og 142 i Guldborgsund Kommune.

Forklaringen er ikke, at der omkring jul og nytår blev testet langt flere lokalt og dermed fundet flere smittede. Kigger man fra 3. januar og en uge baglæns, blev godt 8.500 testet i de to kommuner. Tallet er godt 9.700 fra i går mandag og en uge tilbage.

Kigger man på de to lokale kommuners incidenstal - antal smittede i forhold til befolkningstallet i kommunen - så ligger de to kommuner i den tredjedel af landets kommuner med flest smittede. Guldborgsund på 31. pladsen og Lolland på 36. pladsen ud af landets 98 kommuner.

Lynstest fra private udbydere som for eksempel Falck regnes ikke med i tallene fra Statens Serum Institut, da der er tale om forskellige test.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce