cookie-og-privatlivspolitik
I Nygade i Nykøbing er man også i gang med byggeriet af flere lejligheder.

3

Billeder

I Nygade i Nykøbing er man også i gang med byggeriet af flere lejligheder.
Foto: Ingrid Riis

Lokal nyt

Større lokal investor-interesse

- For en gangs skyld kan man sige, at bankernes gebyrer gavner udviklingen på Lolland-Falster, vurderer direktør.
22. juli 2020 kl. 15:40 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

NYKØBING Der er stor efterspørgsel på nye boliger i Nykøbing.

Flere steder i byen er der gang i byggeriet som eksempelvis i Stengade, hvor Nykøbing F. Boligselskab opfører nye boliger, eller også er byggeriet endnu i planlægningsfasen som eksempelvis ved Cementen eller Schillers Maskinfabrik.

Ifølge direktøren for Bohus, Bo Jørgensen, skyldes den større aktivitet, at investorer har fået blod på tanden i forhold til at investere i lokale projekter.

- Det er jo en spændende udvikling, at der også er kommet penge fri fra investorer, der jo er lidt kede af at skulle betale strafrenter. Så for en gangs skyld kan man sige, at bankernes gebyrer gavner udviklingen på Lolland-Falster. De vil jo hellere have det stående til en lav forrentning i noget ordentligt byggeri end have det stående i banken til minusrente, fortæller han.

- Kommunen har undersøgt, hvad der kom til at mangle af boliger. Der har tendensen været, at der kom til at mangle primært udlejningsboliger i det indre Nykøbing. Det har vist sig at være rigtigt. Der er stor efterspørgsel, og vi har også udsolgt på de udviklingsprojekter med lejligheder i den dyre ende. Så der er jo virkeligt et behov. Boligselskaberne har jo også stort set lejet deres boliger ud, inden de sætter spaden i jorden, fortæller Bo Jørgensen, der gennem Bohus blandt andet har bygget boligerne på Sophieholmen og boligerne i Bryghusparken, som Nykøbing F. Boligselskab begynder at udleje i den kommende måned.

Bohus har både lokalt og i København gang i flere større projekter. På trods af at corona har udskudt nogle af udbuddene på kommende byggerier, da ingeniører, arkitekter og så videre ikke har kunnet mødes ved de forskellige byggeprojekter, har virksomheden haft nok at se til.

- Den størrelse opgaver, vi arbejder i, ser det ud som om, der bliver investeret i på Lolland-Falster lige nu. Og der er efterspørgsel både fra offentlige bygherrer og private bygherrer. Det er især den sidste, jeg synes er interessant. Vi har bygget omkring 60-70 lejligheder for private bygherrer de sidste par år. Det har været en stor tilfredsstillelse. Det må det også være for kommunen, at de tiltag, de har taget i kommunen, for at Nykøbing skal være en stærk hovedby, de er lykkedes, fortæller Bo Jørgensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce