cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Stor smittestigning: - Bliv testet og minimer social kontakt

Styrelsen for Patientsikkerhed og Lolland Kommune kommer med kraftige opfrodringer til kommunens borgere.
08. oktober 2021 kl. 10:36 Af Jakob Poulsen

FAKTA
Region Sjælland oplyser, at der ekstraordinært vil være åbent på PCR testcenteret i Søndergade 14 i Nakskov i weekenden.

Det er muligt at blive testet lørdag og søndag kl. 9 - 14.30


Normalt holdes der åbent for test mandag, tirsdag, torsdag og fredag fra klokken 9 - 17.30

Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer nu direkte borgerne i Lolland Kommune til at lade sig teste for covid-19.

Det oplyser styrelsen i et mailsvar til Folketidende efter, at vi har kontaktet styrelsen på baggrund af den kraftige stigning i antallet af bekræftede smittede borgere i kommunen, som er konstateret de seneste dage.

I mailen skriver styrelsen kortfattet følgende:

"I Lolland Kommune ses en stigende smitte, der kan forbindes til sociale arrangementer, eksempelvis koncerter, og husstandssmitte. Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer kommunens borgere til at lade sig teste og er i tæt dialog med kommunen med henblik på at følge udviklingen."

Lolland Kommune holder også meget nøje øje med situationen, og sektorchef for Ældre & Sundhed, Søren Wollesen, har holdt møde med Styrelsen for Patientsikkerhed om situationen, og han opfordrer nu direkte kraftigt kommunens borgere til at genoptage en række af de forholdsregler, vi alle sammen tog, da coronapandemien var på sit højeste sidste år.

Annonce

- Vi bliver nødt til at blive lidt skarpere i retorikken omkring det her. Vi oplever i øjeblikket en kraftig stigning i smitten, der ikke ser ud til at klinge af lige med det samme.

- Det er jo ikke alle borgere i Lolland Kommune, der er blevet vaccineret, og vi har en del sårbare borgere, så man skal være meget opmærksom på sig selv og sine omgivelser. Og hvis man har symptomer på smitte, skal man sørge for at blive testet, og er man smittet, skal man selvfølgelig isolere sig. Man skal huske på, at man godt kan blive smittet, selvom man er vaccineret, og dermed kan man bære smitten videre til andre uden at være klar over det.

- Jeg ville ønske, at man vender tilbage til de "gamle" dyder omkring afspritning, afstand og god hygiejne og minimere omfanget af personlig kontakt til tredjepersoner. Det er det minimum, jeg synes, vi bør være meget opmærksomme omkring i øjeblikket - både af hensyn til os selv og især dem, vi møder på vores vej, lyder det fra sektorchef Søren Wollesen.

Ifølge Søren Wollesen har Lolland Kommune aktuelt det tredjehøjeste smittetryk i hele landet. Det er især de 40-65-årige, der er ramt.

Antallet af bekræftede smittetilfælde i Lolland Kommune var i forvejen relativt højt sammenlignet med andre kommuner, men ved den seneste daglige opdatering fra Statens Serum Institut i går torsdag steg tallet fra 56 bekræftede smittetilfælde indenfor de seneste syv dage til 89 bekræftede smittetilfælde.

Annonce

Samtidig er incidenstallet (antal smittede pr. 100.000 borgere) steget til 221,8. Smitteprocenten - altså andelen af testede, som blev konstateret smittet - var torsdag oppe på 3,11. Til sammenligning var den i nabokommunen Guldborgsund på 0,75 og på landsplan på 1,43.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE