Annonce
Lokal nyt

Store planer for lokal travbane

Foto: Flemming Keith Karlsen, arkivfoto

En gruppe danske investorer er gået sammen om at skabe fornyet interesse for dansk travsport. Første skridt er at købe sig ind på Nykøbing F. Travbane.

En gruppe danske hesteejere og opdrættere er gået sammen om et nyt projekt, som med afsæt i Nykøbing F. Travbane skal skabe fornyet interesse for dansk travsport.

Projektet, som blev præsenteret i fredags, har fået navnet Projekt Firkløver, og i første omgang har folkene bag købt en aktiepost i den lokale travbane lige syd for Nykøbing.

Gruppen blev dannet for et par måneder siden på initiativ af Bertel David Maigaard fra Costa Stable.

Ifølge en pressemeddelelse fra folkene bag projektet er tanken i første omgang at genskabe tidligere tiders liv på travbanen, som for blot få år siden var truet af lukning på grund af faldende tilskud fra tipsmidlerne.

Gruppen vil dels udvikle banen, så den får et højt sportsligt niveau og dels ved skabe et eventcenter for lokalområdet, hvor de store naturområder omkring banen udnyttes bedre, end det er tilfældet i dag.

- Dette skal både komme sporten, lokalsamfundet og turismen til gode. Samtidig vil gruppen se på mulighederne for at skabe et samlet hestesportscenter, så det ikke kun bliver travsportsinteresserede, der får deres daglige gang på banen, men også ridesportsinteresserede, hedder det blandt andet i pressemeddelelsen.

- Vi tror på, at vi med vores samlede kompetencer kan hjælpe med at løfte dansk travsport ud af den negative spiral, sporten har været i de sidste mange år. Vi kommer aldrig tilbage til de gode gamle Tarok-dage, men v i kan sagtens få lidt af det tilbage, initiativtager og medstifter af Projekt Firkløver, Bertel David Maigaard.

Han er ifølge Dansk Hestevæddeløb økonomiuddannet samt medejer af firmaet Maigaard & Molbech, der beskæftiger sig med kapital- og formueforvaltning. Og så har han købt flere travheste de senere år.

Han fortæller videre til Dansk Hestevæddeløb, at investeringen i Nykøbing F. Travbane ikke skal ses som et udtryk for, at den lokale travbane nu skal være bedre end alle andre, men mere skal være et foregangseksempel, hvor man tænker ud af boksen.

At det lige blev Nykøbing, investorgruppens valg faldt på, skyldes, at det var her, der var mest positiv respons.

- Vi har rakt ud, også til andre baner, og givet udtryk for, at vi godt kunne tænke os at være med. Her var det Nykøbing, der har set det som en positiv ting at indgå i et partnerskab. I virkeligheden er det også sjovt at tage en af de baner, som i bund og grund var lukningstruet. Havde vi gjort det i Århus og det blev en succes, så ville alle sige, at det også bare var fordi banen ligger i Århus og kundegrundlaget er så stort, siger Bertel David Maigaard til Dansk Hestevæddeløb.

Han mener også, at det er muligt at skabe nogle træningsfaciliteter i Nykøbing, som vil gøre det interessant for travtrænerne at blive en del af.

Det er dog ikke kun travsportsaktiviteter, folkene bag Projekt Firkløver vil bruge til at skabe liv på travbanerne. Etablering af konferencefaciliteter er også noget af det, der nævnes som en mulighed.

Bertel David Maigaard ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge investorgruppen har postet i Nykøbing F. Travbane, men han understreger overfor Dansk Hestevæddeløb, at projektet er sat i verden for at prøve at støtte travbanen i en ny retning, ikke for at dominere.

På travbanen ser man frem til de nye tider.
- Vi glæder os til at få samarbejdet med den nye gruppe op at stå, og vi ser frem til at realisere deres visioner, som vi længe har drømt om, siger travbanens næstformand Anders Helge Nielsen.

  • Foto: Flemming Keith Karlsen, arkivfoto
Annonce
Rødby

Lalandia lander rekord-overskud

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Annonce
Annonce
Rødby

Lalandia lander rekord-overskud

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Klip og bøder på Vestlolland

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

Udland

Tv-tårn brækker over i ukrainsk storby efter muligt angreb

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget