cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Store tanker i landdistrikterne

Ny kommunal pulje skal styrke lokal udvikling og bosætning i Guldborgsunds landdistrikter
23. juni 2020 kl. 07:50 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

GULDBORGSUND To politiske udvalg i Guldborgsund Kommune har besluttet at sætte ekstra skub på udviklingen i kommunens landdistrikter ved at oprette en ny pulje til formålet.

Der er med andre ord nu afsat fire millioner kroner i Landdistriktspuljen i 2020 og 2021. Og lokalområderne uden for Nykøbing kan allerede nu søge til mindre "startskuds-projekter" under 25.000 kroner.

- Vores stærke fællesskaber og lokale foreninger i landdistrikterne kan godt tænke stort, og vi er nu klar med en helt ny pulje, der både favner mindre initiativer og de mere langsigtede fyrtårnsprojekter i vores lokalområder uden for Nykøbing, lyder forklaringen om baggrunden for den ny pulje fra Martin Lohse (G), formand for kultur, fritid og bosætningsudvalget.

Det var hele tre udvalgsformænd, som for nylig kunne give håndslag på udmøntning af de fire millioner kroner, som Guldborgsund Kommunes byråd har afsat til den ny kommunale landdistriktspulje. Puljen er forankret i både kultur, fritid og bosætningsudvalget og i udvalget for teknik, miljø og ejendomme med anbefalinger fra det særlige "opgaveudvalg" for Landdistrikter og Turisme. Sidstnævnte får en vigtig rolle i dialogen med de lokalområder, der ønsker at kvalificere projekter og søge midler i puljen.

- I vores fælles indsats omkring at styrke landdistrikterne er en pulje som denne et vigtigt redskab. I teknik, miljø og ejendomsudvalget har vi i forvejen en god og tæt dialog med vores borgere og foreninger i lokalområderne. Det ønsker vi at styrke endnu mere i samarbejde med kultur, fritid og bosætningsudvalget, lyder det fra Peter Bring-Larsen (G), formand for teknik, miljø og ejendomsudvalget.

Også hos Jens Erik Boesen (G), formand for Landdistrikter og Turisme, er der stor tilfredshed at spore med den ny pulje:

- Landdistrikter og Turisme har i 2018 anbefalet, at kommunen skaber gode rammer for udviklingen af vores landdistrikter, så vi sammen kan sætte langsigtede mål og sætte fokus på de enkelte lokalsamfunds potentialer og muligheder. Det er politikerne og borgerrepræsentanterne i Landdistrikter og Turisme i den grad klar til at støtte op om på den anden side af sommerferien.

Den nye landdistriktspulje er administrativt forankret i Center for Borger & Branding, og puljen har tre kategorier af projekter, som lokale foreninger kan søge. Det er henholdsvis Fyrtårnsprojekter, mellemstore projekter og små projekter under 25.000 kroner.

Derudover er der afsat midler til en "Startskudspulje, hvor de 18 lokalområder, der udgør kommunens landdistrikter, kan søge op til 25.000 kroner hver til initiativer til livsglæde og fællesskaber i landdistriktet".

Startskudspuljen kan søges via borgerogbranding@guldborgsund.dk, og man skal huske at skrive puljens navn i emnefeltet. Man kan først søge til fyrtårnsprojekter, mellemstore projekter og små projekter efter sommerferien. Man kan læse mere på www.guldborgsund.dk/puljerKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

AF: KNUD ÆRBO

Besparelser i ældreplejen 12. september 2020 kl. 10.18

Annonce