cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Privatfoto

Lokal nyt

Storke-invasion i Vester Ulslev

Cirka 80 storke slog sig tidligt mandag aften ned i den lille by på Østlolland - og en mindre flok lagde også vejen forbi nabobyen Øster Ulslev.
05. august 2014 kl. 04:13 Af Thomas Jensen (thomas@folketidende.dk)

Annonce

Et udsædvanligt syn mødte borgerne i Vester Ulslev på Østlolland mandag aften. En storkeflok fløj hen over byen, og gjorde stop på byens højeste tagrygge og skorstene.

Især omkring byens forsamlingshus, og ved kirken stimlede fritidsornitologer og almindeligt interesserede sammen for at nyde det specielle og flotte syn af de mange storke, som sad ganske stille og roligt på taget og nød aftensolen. Mange havde også taget kameraer og smartphones med, og der blev knipset flittigt.

På parkeringspladsen ved forsamlingshuset blev det vurderet, at omkring 80 storke var fløjet hen over byen siden klokken 17, og ved 21.30-tiden sad de stadig på forsamlingshusets tag, og det så ud som om, at de havde bestemt sig for at tilbringe natten i Vester Ulslev.

En af dem med kamera var ornitolog Benny Steinmejer: 
- Storkene, der er ringmærket  med farve mærke på højre ben og sort lande kode på venstre, kommer fra forskellige storke projekter i Sverige og bliver sat ud samtidig, og så håber man, de finder den lange vej til Afrika, oplyste han, mens kameraet med den store telelinse måtte på overarbejde, for at forevige det sjældne syn, som faktisk også fandt sted for to år siden, oplyste en af de øvrige fugleinteresserede Lars Munk, der observerede storkene, som en af de første, på en eng vest for byen ved 17-tiden. 

Det forlyder også, at en mindre flok på omkring 20 storke i løbet af aftenen blev set på en mark lige udenfor nabobyen Øster Ulslev.

VED DU NOGET? Ved du mere om de mange storkes besøg på Østlolland, så kontakt redaktionen på tip@folketidende.dk.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

AF: JOHN WENNERWALD

Brystkræftsafdeling flyttes 30. juni 2019 kl. 22.05

Annonce