cookie-og-privatlivspolitik
Den gamle Storstrømsbro - Som står over for en udskiftning. Arkivfoto
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Storstrømsbro: Droppede firmaer kan vende tilbage

Konsortie: En teoretisk mulighed, men næppe en realistisk mulighed.
04. juli 2018 kl. 06:44 Af Citathistorie

Annonce

Selv om to af de tre italienske selskaber, der skal bygge Storstrømsbroen, er droppet efter en række skandalesager, så er der intet, der forhindrer, at de kan vende tilbage på byggeriet senere.
Det vurderer Troels Lilja, der er lektor i selskabsret på Copenhagen Business School, i følge 3F

- Det er helt op til de tre selskaber, hvordan de fordeler kontrakten imellem sig. Rent juridisk kan de sagtens ændre aftalen senere, hvis de vil, siger han.

Ifølge konsortiet er de to selskaber Condotte og Grandi Lavori Fincosit (GLF) lige nu nedskrevet til 0,01 procent af kontrakten hver, mens det sidste selskab, Itinera, står med 99,98 procent af kontrakten på at bygge Storstrømsbroen.

Samtidig kæmper begge selskaber med økonomien og står tæt på konkurs. Men skulle de klare sig igennem, er der intet, der forhindrer, at Condotte eller GLF pludselig indtager større roller i byggeriet igen.
Det afhænger udelukkende af de tre selskaber i konsortiet, og hvordan deres aftale ser ud, vurderer Troels Lilja.

- Når de to selskaber kan nedskrives i kontrakten så nemt, som det tilsyneladende er sket her, så er der intet der taler for, at de ikke lige så nemt kan skrives op igen. Der kan være nogle skattemæssige konsekvenser, men i forhold til selskabsret er det i hvert fald ikke noget problem, vurderer han.

Fagbladet 3F har kontaktet Storstrømsbro-konsortiet i Italien, og herfra lyder beskeden, at der helt rigtigt er en kattelem i den juridiske opsætning, man har valgt at benytte på Storstrømsbroen, som åbner en dør for de droppede italienske selskaber.

- Hvorvidt de to selskaber kan udgøre en større del af konsortiet fremadrettet, så er det en teoretisk mulighed, men næppe en realistisk mulighed, givet at begge selskaber har økonomiske udfordringer, skriver pressetalsmand Christian Lemvigh til Fagbladet 3F i et mailsvar.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

Annonce