cookie-og-privatlivspolitik
Arbejdet på den nye solcellepark ved Væggerløse er i fuld gang.

3

Billeder

Arbejdet på den nye solcellepark ved Væggerløse er i fuld gang.
Foto: Ingrid Riis

Lokal nyt

Stort solcelleanlæg klar om et halvt år

Anlægsarbejdet på begge sider af landevej for alvor skudt i gang.
30. april 2021 kl. 13:05 Af Hans Gandrup

VÆGGERLØSE Alle aftaler om anlæg og elkøb samt godkendelser fra Guldborgsund Kommune er på plads - og nu er arbejdet med anlægget af en ny, stor solcellepark ved Væggerløse for alvor gået i gang i denne uge.

Firmaet Better Energy står for opførelsen af solcelleparken, der får en kapacitet på 34 MW svarende til cirka 21.000 personers årlige elforbrug.

Better Energy har indgået en såkaldt elkøbsaftale med medicinalvirksomheden Lundbeck, som via en fastprisaftale skal aftage strøm de kommende syv år.

- Vi regner med en anlægsperiode på cirka seks måneder, så hen mod slutningen af i år er vi klar til at producere el fra Væggerløse-anlægget. Forberedelserne til et projekt af denne art er ofte forholdsvis langvarige - men til gengæld går det ret hurtigt, når vi kommer i gang, konstaterer Esben Billeskov, der er projektansvarlig og vicedirektør i Better Energy.

Solcelleparken ligger syd for travbanen og på begge sider af Gedser Landevej. Solcellerne placeres på lejet jord.

Annonce

Området ejes af Pandebjerg Gods og har hidtil været drevet som landbrug.

- Vi har indgået en 30-årlig forpagtningsaftale med ejeren. Det er den maksimale periode for aftaler af den slags, siger Esben Billeskov.

- Vi glæder os over projektet, som er et godt eksempel på, at samarbejde med store virksomheder betyder, at der kan etableres mere grøn energi i Danmark. Vel at mærke uden statsstøtte og på markedsmæssige vilkår, tilføjer han.

Væggerløse-anlægget er den hidtil største solcellepark i Guldborgsund. Men der er planer om væsentligt større anlæg. I Grænge lyder planerne på et anlæg med en kapacitet på 178 MW.

Der opstod en del diskussion om Grænge-projektet, da det blev præsenteret i efteråret 2020. Både på grund af anlæggets størrelse og placering, men også fordi jorden, solcelleparken tænkes placeret på, ejes af Guldborgsunds borgmester John Brædder.

Annonce

- Vores forberedelser er helt uafhængige af, hvem der ejer jorden. Vi har afleveret alt relevant planlægnings-materiale til kommunen, og vi håber på, at projektet kan behandles på teknisk udvalgs møde i maj, siger Esben Billeskov.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE