cookie-og-privatlivspolitik
Borgmester John Brædder glæder sig over flere studerende på campus i Bispegade i Nykøbing - og han er indstillet på yderligere at øge indsatsen for flere uddannelser i Nykøbing.
Borgmester John Brædder glæder sig over flere studerende på campus i Bispegade i Nykøbing - og han er indstillet på yderligere at øge indsatsen for flere uddannelser i Nykøbing.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lokal nyt

Studerende skal pusles og forkæles

- Vi vil forkæle nye studerende - faktisk stå på hovedet for dem,
siger borgmester.
29. juli 2020 kl. 13:50 Af Hans Gandrup

Annonce

NYKØBING - Man kan godt sige, at vi er indstillet på at forkæle de studerende, som vil til Nykøbing for at tage en uddannelse. Det er nemlig afgørende vigtigt for vores område, at vi bevarer og udvikler vores uddannelser lokalt - af hensyn til erhvervsvækst og bosætning.

Det fastslår borgmester John Brædder (G), efter at de nyeste optagelsestal - omtalt her i Folketidende i går - viser, at der nu efter nogle års betænkelig udvikling er vækst i antallet af studerende til uddannelser med adresse i Nykøbing.

Det gælder både uddannelser på Zealand Erhvervsakademi og på Professionshøjskolen Absalon. Det er eksempelvis pædagoguddannelse, sygeplejerske, socialrådgiver, multimediedesigner, markedsføringsøkonom og produktionsteknolog.

- Helt generelt - og også gældende på landsplan - er det glædeligt, at der er stigende søgetal til uddannelser. Og altså også her i Nykøbing. Vi har længe haft en strategi, hvor målet er, at Nykøbing skal være den førende uddannelsesby for Lolland-Falster og det sydlige Sjælland. Det er også ud fra en betragtning om, at jo flere uddannelser vi kan tilbyde i lokalområdet - jo flere af vores unge vælger at tage en uddannelse. Og det er afgørende på det fremtidige arbejdsmarked, fastslår John Brædder.


Vigtigt for væksten

Men han peger også på uddannelser som et vigtigt vækstinitiativ for landsdelen i det hele taget.

- Vi ved, at mange, som tager en uddannelse lokalt, også vælger at søge job og bosætte sig i vores område efterfølgende. Og for firmaerne er det afgørende, at man kan rekruttere medarbejdere med de rigtige uddannelser og kompetencer. Derfor står uddannelser centralt i vores udviklings-strategi, tilføjer John Brædder, som peger på, at de positive takter i de nye tal ikke alene er velkomne - men også afgørende for kommende muligheder.

- Vi samarbejder tæt med de uddannelsesinstitutioner, vi har, og etablerede også for nogle år siden et formaliseret samarbejde med Roskilde Universitet med henblik på at få etableret egentlige universitetsforløb her på Falster. Men en forudsætning for vores ambitioner om flere uddannelser er naturligvis, at man kan vise, at der er søgning til de uddannelser, vi allerede har. Ellers kommer argumentationen til at halte lidt, mener John Brædder.


Kvalitet og miljø

Han er godt tilfreds med, at de initiativer, man har taget uddannelsesmæssigt gennem en årrække, nu måske ser ud til at have effekt.

- Der er to ting, der skal være på plads. Den første er selvfølgelig uddannelser med kvalitet. Det tager uddannelsesinstitutionerne sig af. Den anden er uddannelsesmiljøet i byen - og det består jo af mange ting som bolig, socialt liv, fritidsmuligheder og meget mere. Her kan vi måske gøre endnu mere, end vi allerede gør, siger John Brædder.

- Vi har som bekendt en "tag-over-hovedet-garanti" til studerende, der vil rykke til Nykøbing for at tage deres uddannelse. Men jeg tror på, at vi måske kan gøre det endnu bedre i fremtiden. Det er ikke nødvendigvis nok at udvikle vores kollegier. Jeg så også gerne, at vi fik attraktive studieboliger til en rimelig pris - og hvorfor ikke med vandudsigt - med ind i nogle af de byggeplaner, der er undervejs i Nykøbing, foreslår John Brædder, som peger på, at der udover den række af boligprojekter, som i øjeblikket allerede er i gang i byen, er endnu flere på vej.


Vil stå på hovedet

- Vi har fra kommunens side lagt vægt på blandede bebyggelser med ejer-og lejeboliger. Attraktive studieboliger kan sagtens være et tredje element i kommende tilladelser, siger han.

- Vi er indstillet på at forkæle nye studerende. Vi vil faktisk stå på hovedet for dem. Så vigtigt er uddannelsesområdet for vores landsdel, konstaterer John Brædder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce