cookie-og-privatlivspolitik
Nordic Sugars to sukkerfabrikker i henholdsvis Nakskov (billedet) og Nykøbing har behov for at finde et grønnere alternativ til kul og fuelolie, som de i dag benytter til produktion af sukker.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Sukkerproduktion skal på biogas

OPDATERET: Planer om at Lolland-Falster skal kobles på det nationale gasnet.
21. januar 2020 kl. 12:50 Af Jesper Bøgh

Annonce

De statslige virksomheder Energinet og Evida er nu begyndt at regne på, om det er en samfundsmæssig god løsning at udvide det nationale gasnet til også at omfatte Lolland-Falster.

Mulighederne skal undersøges, fordi Nordic Sugars to sukkerfabrikker i landsdelen har behov for at finde et grønnere alternativ til kul og fuelolie, som de i dag benytter til produktion af sukker.

- Der er i dag en stor mængde bioaffald på Lolland-Falster, som kan anvendes til lokal biogasproduktion. Derfor er det nærliggende at se på, om vi kan skabe en cirkulær grøn løsning for Nordic Sugar, forklarer Søren Hylleberg, driftsdirektør i Evida, som driver det danske gasdistributionsnet.

Nature Energy har beregnet, at de potentielle affaldsmængder er så store, at cirka 50 procent af energibehovet i sukkerfabrikkernes produktion kan blive dækket af biogas. Resten af energibehovet vil skulle dækkes af naturgas fra det nationale gasnet.

Projektet møder dog kritik fra Brian Vad Mathiesen, professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet.
- Vi skal ikke udbygge den fossile infrastruktur, når vi har CO2-neutrale ambitioner, siger han.

Læs artiklerne "Professor-kritik af gasnet-planer" og "Grøn gas med gasnet til LF" i tirsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

Annonce