cookie-og-privatlivspolitik
Anders, Kirstine og Frederikke stod bag det flotte arrangement, og ikke et øje var tørt, da Kirstine på alle tre børns vegne holdt tale til Birthe og Flemming.

3

Billeder

Anders, Kirstine og Frederikke stod bag det flotte arrangement, og ikke et øje var tørt, da Kirstine på alle tre børns vegne holdt tale til Birthe og Flemming.
Foto: Erik Holm

Lokal nyt

Surprise, surprise far og mor

Birthe og Flemming Krølls tre børn lavede surpriseparty for at give deres forældre en festlig afslutning på deres tid som revydirektørpar i Nykøbing
04. august 2020 kl. 06:29 Af Erik Holm

Annonce

SILDESTRUP - Nykøbing F. Revyen 2020 skulle have været den sidste, Birthe og Flemming Krøll havde indflydelse på. Herefter skulle Mickey Pless overtage direktørposten ene og alene. Men revyen blev som bekendt offer for coronaen, og processen med Mickey Pless' overtagelse fremskyndet.

Derfor er der ikke fra officielt hold, endnu i hvert fald, sagt pænt farvel til Krøll'erne, der har siddet længst på "magten" i byens mere end 100 år gamle revytradition.

Det syntes parrets børn, Frederikke, Anders og Kirstine, var synd, og derfor havde de arrangeret et surprise-party i barndomshjemmet i Sildestrup. Det blev søndag eftermiddag. Børnene havde inviteret en række lokale revyvenner, som har fulgt parret gennem tiden, samt revykolleger såsom Pernille Schrøder, Leif Mailbom, nu tidligere direktør for Sønderborg Revyen, Flemming Jensen, og Torben Træsko Pedersen, der ejer Cirkusrevyen, samt Hilda og Keld Heick, der overtog Nykøbing F. Revyen i 1993 efter Birthe og Flemming Krøll og overdrog den til dem igen i 1999.

Og surprise blev det. Birthe og Flemming Krøll var blevet inviteret på en frokost på Oldfruen af vennerne Marianne og John Knudsen, tidligere restauratør, ifølge aftale med børnene. Imens samledes de i alt omkring 40 af de inviterede 50 gæster sig i huset i Sildestrup.


En bevægende tale

De fleste af dem, der ikke kunne komme, havde sendt videohilsner, blandt andre Asger Reher, der fik sit revygennembrud i Nykøbing F. Revyen i den tidlige Krøll-periode, Jeanne Boel, der også var med næsten fra begyndelsen, samt Susanne Breuning, der både har medvirket, været instruktør samt i bogstaveligste forstand trådt sine børneskov på revyscenen i Nykøbing - længe før Krøll-tiden.

Klokken 14.20 kom den "hemmelige" melding fra John Knudsen, at nu kørte de fra Oldfruen.

- Surprise, surprise, lød det fra børnene og gæsterne, da Birthe og Flemming Krøll trådte ind ad porten til haven. Og det var en overraskelse.

- Hvad sker der her? Hvad fanden er nu det?

Hverken Birthe eller Flemming Krøll kunne holde glædestårerne tilbage, da det gik op for dem, hvad der foregik.

Tårerne blev ikke mindre, da Kirstine på børnenes vegne holdt en bevægende tale for forældrene, som altid havde tid til dem trods det kæmpe arbejde med revyen.

Manden, der fik lokket Flemming Krøll til at hoppe på vognen, Poul-Henrik Pedersen, tidligere kulturudvalgsformand og tidligere borgmester, fortalte forhistorien til og om begyndelsen af den nye æra for Nykøbing F. Revyen.


Historier fra revytiden

Desuden causerede kollegerne Flemming Jensen og Leif Maibom lidt over Flemming Krølls meritter på fremmede revyscener.

Og så blev der ellers fortalt gamle historier om Krøll'ernes revy gennem tiden rundt om ved bordene. Det var Frederikke, Anders og Kirstines succesfulde måde at fejre deres forældre på sammen med nogle håndfulde revyvenner.

Når corona-pandemien er overstået, må man forvente, at der også fra officiel kommunal side bliver taget ordentlig revy-afsked med Birthe og Flemming Krøll.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

Annonce