cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Free/Colourbox, arkivfoto

Lokal nyt

Svært at få kørekort til stor knallert

Selvom det er muligt at tage et kørekort til en stor knallert, kan det være svært at finde en køreskole på Lolland-Falster, der udbyder det.
20. juni 2018 kl. 11:55 Af Sofie Rising

Annonce

48-årige Jon Hedemann fra Næstved har en udfordring. Han har købt en el-scooter, men han kan ikke finde et sted at tage et kørekort til den, skriver Sjællandske.

For at kunne køre på sin el-scooter, skal han nemlig bruge et kørekort til en stor knallert, der må køre 45 kilometer i timen, og det kan være svært af finde en køreskole i hans område, der udbyder det. Og det samme er gældende på Lolland-Falster.

Spørger man formanden for den lokale afdeling af Dansk Kørelærer-Union på Lolland-Falster Martin Eg Grynfeld er forklaringen, at det ikke kan betale sig.

Han kender heller ikke til nogle køreskoler, der udbyder kørekort til stor knallert. Han gør det heller ikke selv i sin køreskole – Eglund Køreskole.

- Der er ingen kunder til det. Vi må alle godt udbyde kørekort til en stor knallert, men den strander tit ved, at det bliver lige så omkostningstungt, som hvis man skal have et kørekort til en bil, og så er der mange, der siger, at de lige så godt kan tage et bilkørekort, siger Martin Eg Grynfeld.

Martin Eg Grynfeld fortæller også, at de har samme udfordringer med det såkaldte B+ kørekort til trailer. Et B+ kørekort giver lov til at køre med 4500 kilo, men koster det samme, som hvis man ønsker at tage trailerkørekortet B/E, giver ret til at føre vogntog på op til 7.000 kg.

- Der er ingen fordele ved B+. Der er samme omkostninger ved at tage det ene som det andet, og så kan de komme et halvt år efter og sige, at de gerne vil tage trailerkørekortet B/E til samme pris. Det kunne jeg aldrig drømme om at udbyde, siger Martin Eg Grynfeld.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce