cookie-og-privatlivspolitik
Øjeblikket hvor den røde Puch Monza Juvel har gjort rejsen fra Skagen i nord til Gedser Odde i syd.

4

Billeder

Øjeblikket hvor den røde Puch Monza Juvel har gjort rejsen fra Skagen i nord til Gedser Odde i syd.
Foto: TV2

Lokal nyt

Sydhavsøerne med 30 km i timen

Peter Ingemann har kørt det meste af Danmark tyndt på sin Puch Monza Juvel - og når han på tirsdag sætter knallerten i gear, går turen til Lolland og Falster i et adstadigt tempo.
28. februar 2021 kl. 19:34 Af HANS JØRGEN MØLLER

LOLLAND-FALSTER I udsendelsesrækken "Størst" har han været til karneval i Rio og til øl-fest i München. Han har sejlet med det største krydstogtsskib, og han har gået på Den kinesiske Mur. 43 steder i mere end 50 lande.

Men Peter Ingemann har også kørt store dele af Danmark tyndt på sin Puch Monza Juvel. Fra Skagen til grænsen, rundt i København, m.m. Og fra på tirsdag er turen så kommet til Sydhavsøerne. Fra Tårs i vest og til Marielyst i øst smalltalker den jyske knallertkører sig gennem vores smukke landskab og møder samtidig folk på sin vej til en lille snak.

Og skal man tage den 48-årige studievært på ordet, så anser han ikke det første for bedre end det andet. "Det kan være lige så interessant at møde et menneske fra Rødby, som en kineser fra Wuhan", siger Peter Ingemann i telefonen fra sit smukke hus i Svejbæk ved Silkeborg med udsigt over Julsø.

- Hvis man som jeg er nysgerrig af natur og interesseret i at høre folks historier, er det ligegyldigt hvor på planeten, du befinder dig, tilføjer han.


Vært på "Hammerslag"

Det var i 2004, en større seerskare for første gang stiftede bekendtskab med Peter Ingemann. Det skete, da han overtog det populære boligprogram "Hammerslag" på DR efter Frode Munksgaard. Et program, som med tiden blev set af mere end 900.000 seere per gang.

Annonce

Siden har han medvirket i programmer som "Rene ord for pengene", "Guld og grønne skove", og altså "Størst". Gennemgående programmer som er egnet til at underholde uden at støde seere fra sig. Hvilket studieværten er sig helt bevidst.

- Nøgleordene for mine programmer er ærlighed, spontanitet og engagement. Jeg har en idé om, at hvis jeg brænder for det, jeg laver, så gider seerne også at se det. Jeg elsker at være dedikeret. Man skal kunne fornemme, at jeg har ild i øjnene. Hvis seerne ikke kan mærke min ærlige interesse, så bliver det noget skidt. Så kan det være lige meget.

- Og med hensyn til spontaniteten, så insisterer jeg på ikke at møde folk før optagelserne. Jeg vil skildre det første møde, for det er det mest ægte, ærlige og spontane. Det er jeg sikker på, at seerne kan mærke, siger Peter Ingemann.

Noget tyder på, at han har ret. Mere end 700.000 seere ser nemlig med hver tirsdag aften, når "Ingemann, Fyn & Lolland-Falster" løber over skærmen. Af TV2's programmer er det kun "X-Faktor" og "Badehotellet", der rater højere. Det er således også en kæmpe platform, vores landsdel bliver eksponeret på de kommende to tirsdage.


Fra DR til TV2

Peter Ingemann skiftede i 2013 fra DR til TV2. Hans stillingsbetegnelse omfatter, at han skal få ideer til programmer og føre dem ud i livet.

Annonce

- Så det gælder for mig om hele tiden at få nye ideer. Ellers kommer de fra TV2 med deres ideer til programmer, og det er altså ikke nær så sjovt, som når jeg selv kan finde på. Knallertprogrammerne en gammel idé, som jeg gravede frem for et par år siden, fortæller Peter Ingemann.

- Som dreng kørte jeg rundt i landet sammen med min far. Det var her, interessen for de forskellige egne af Danmark opstod hos mig. Jeg købte en knallert for mine konfirmationspenge, og da jeg var 15-16 år, drømte jeg om at køre fra Skagen til grænsen langs med Vestkysten sammen med en god ven.

- Som sagt skal tingene være ægte, når jeg skal være med til dem. Så da TV2 gik med på ideen, insisterede jeg på, at vi skulle finde en knallert, som var en nøjagtig kopi af min egen fra dengang. En Puch Monza Juvel fra 1979. Vi ledte mange steder - blandt andet i Den Blå Avis, og det lykkedes omsider at skaffe et eksemplar. Og jeg siger dig; når jeg sætter mig op på det sæde, og mærker de stive støddæmpere, så er det sgu' ægte. Så er jeg tilbage til dengang, siger en begejstret Peter Ingemann.

Og der snydes ikke på vægten. Under optagelserne bliver han ikke bare stablet op på Puch'en, mens kameraet kører.

- Nej, nej. Jeg kører skam hele strækningen. Og nogle gange mere end det. Turen fra Skagen til grænsen langs Vestkysten er på cirka 600 kilometer. Da vi var færdige med optagelserne, havde jeg kørt 1.068 kilometer. Desværre har den megen tid på knallerten medført en skulderskade, som jeg blev opereret for lige før jul, og som jeg stadig genoptræner på.

Annonce

Nedbryde fordomme

Udover at underholde og vise smukke steder i Danmark, er det Peter Ingemanns ambition, at han kan være med til at nedbryde nogle af de fordomme, vi har om hinanden. Men hvordan med hans egne fordomme? Havde han selv fordomme om Lolland-Falster, inden han kom herned?

- Jeg lavede for en del år siden en "Hammerslag" udsendelse fra Søllested. Og jeg må indrømme, at det sgu' også var sølle dengang. Så meget desto større var min glæde også ved at vende tilbage og se, at rigtig meget er forandret. Jeres smukke natur er der jo ingen, der kan tage fra jer. Men jeg blev overrasket over for eksempel Nysted, som forekom mig noget nedlukket, da jeg var på Lolland sidst. Men nu er der jo flyttet en del ældre mennesker derned, som er med til at skabe liv i byen. I udsendelsen på tirsdag taler jeg blandt andet med to af dem på havnen.

- Vi møder desuden en række ildsjæle. Som eksempelvis billedhuggeren Thomas Kadziola og hans projekt med Dodekalitten. Der kan man sgu' da tale om at tænke ud af boksen. Og den tidligere landsholdsspiller i fodbold, Claus Jensen, og hans projekt med Nykøbing FC. Den slags imponerer mig meget. Det ser virkelig ud som om, at udviklingen er vendt.

- I øvrigt mener jeg, at fordomme er gode til at trykprøve vores holdninger. Derfor skal I heller ikke være bange for at blive kaldt for Udkantsdanmark. For I ligger jo i udkanten. Men det behøves ikke nødvendigvis at være noget negativt. Jeg har lavet adskillige programmer fra den nordsjællandske kyst. Tisvildeleje og hvad har vi. Jeg vil meget hellere til Marielyst. Jeg elsker Marielyst. Som ikke alene har Danmarks eller Europas, men måske verdens bedste badestrand, siger Peter Ingemann med uvant jysk overdrivelse.


Ny i kongerækken

Som tv-vært med udgangspunkt i det østjyske føjer Peter Ingemann sig ind i en "kongerække" af tv-folk, som vader ind i seernes stuer med træsko på. Preben Heide, Poul "Dus med dyrene" Thomsen og Søren Ryge. Og den sammenligning har Peter Ingemann bestemt ikke noget imod.

Annonce

- Det er alle tre nogle af mine største idoler. Jeg er så gammel, at jeg har arbejdet sammen med både Preben Heide og Poul Thomsen. Og Søren Ryge må jeg bare sige er den største. Fælles for dem er ægtheden og spontaniteten. Evnen til at gribe øjeblikket, og modet til at gå til venstre, når alle andre går til højre. Men hele tiden med seerne ved deres side.

- Det ser så let ud, men det er i virkeligheden det sværeste at lave. For du har ingen krykke at støtte dig til. Der er kun dig - det hele afhænger af dig, og det menneske du møder. Det er meget smigrende at blive sammenlignet med dem, siger Peter Ingemann. som stadig har en drøm om at afslutte sin knallertodysse med endnu tre udsendelsesrækker. En om Østjylland, en om Nord- og Vestsjælland og en om Bornholm. Men det bliver først om et par år.

For lige nu har han tre nye serier på bedding. Den første er et nyt livsstilsprogram, som "måske har noget med boliger at gøre". Herefter følger en serie om Danmarks historie og senere en serie om Europas historie.

- Og så har jeg en drøm om på sigt at lave en serie om Tyskland som rejseland. Det har tidligere været overordentligt svært at få lov til at lave tv om Tyskland. Det har noget med landets historie at gøre. Man kan sige, at den lille maler fra Østrig ikke gjorde noget godt for landets popularitet. Men nu har jeg fået "go", og det glæder jeg mig til, siger Peter Ingemann.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE