cookie-og-privatlivspolitik
Omkring 2.400 løbere skulle have deltaget i årets udgave af Sydhavsstafetten i Maribo. Nu må de i stedet vente til 8. juni næste år.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Sydhavsstafet stoppet af coronaen: - En tom fornemmelse

På tirsdag skulle 2.400 deltagere have løbet eller gået årets udgave af Sydhavsstafetten. Arrangørerne er dog klar igen til næste år.
06. juni 2020 kl. 13:30 Af Jakob Poulsen

Annonce

Det plejer at være lidt af en folkefest, når rundt regnet 2.400 løbere eller gående bevæger sig gennem dele af Maribos gader og stier til Sydhavsstafetten.

Men som så meget andet i år, har coronaen også ført til aflysning af landsdelens største motions-stafetløb. Efter planen skulle stafetten have fundet sted på tirsdag, 9. juni med start og mål på Maribo Atletikstadion, men i stedet må man selv løbe sig en tur, hvis der stadig står "løb" i kalenderen ud for denne dato.

Det er foreningen Lolland-Falster Løbevenner, der er en støtteforening for Guldborgsundløberne, Maribo Gymnastikforening og Nakskov Idrætsmærkeforening, som arrangerer Sydhavsstafetten i samarbejde med blandt andre Folketidende Gruppen.

Og selvom det efterhånden er et par måneder siden, at arrangørerne traf beslutningen om at aflyse 2020-udgaven af stafetten, så ærgrer formanden for styregruppen, Thomas Urfeldt, sig stadig.

- Det er en tom fornemmelse. Det hele var stort set klar, og vi havde også et par nye tiltag på plads, som vi ville bruge for første gang i år, men det venter vi så med til næste år.
- Heldigvis er det kun godt 60 af de tilmeldte deltagere, der har valgt at få pengene tilbage, og det tager vi som et kæmpe skulderklap og et udtryk for, at folk gerne vil Sydhavsstafetten, siger han.

I det hele taget ser det ikke ud til, at aflysningen kommer til at koste arrangørerne noget videre. Men de foreninger, som plejer at tjene en skilling på arrangementet må kigge langt efter den indtægt i år.

- Vi har fundet en løsning med alle sponsorerne, så de er også med igen til næste år, og scenen låner vi af kommunen, og vi har heller ikke lejet nogen store telte eller den slags. Derfor er det meget få udgifter, vi har, forklarer Thomas Urfeldt.

Sydhavsstafetten er blevet løbet og gået hvert år siden 2012, og årets udgave ville derfor have været den niende i rækken. Dermed er der også indarbejdet en masse rutiner, som letter arbejdet en smule for arrangørerne.
- De første to-tre år var der meget mere benarbejde, end der er nu. Omkring 70 procent af vores hjælpere er også folk, der stort set har været med i alle årene.

- Det handler om at finde og holde et koncept, der virker. Og helt fra start af har det for os handlet om, at stafetten skal være et motionsløb for alle. Det skal være hyggeligt og sjovt, og vi skal skabe en madpakke-stemning, siger Thomas Urfeldt med henvisning til, at de fleste deltagere bagefter spiser sammen i de grupper, de er tilmeldt med, rundt om på græsset på atletikstadion.

- Vi har også haft eksperimenteret lidt med nogle musikalske indslag, men vores undersøgelser har vist, at mange bagefter sagde, at det ikke var det, vi skulle bruge pengene på, så det har vi noteret os, fortæller Thomas Urfeldt.

Sydhavsstafetten lever i øvrigt fint op til sit navn, for ifølge Thomas Urfeldt er der stort set ingen deltagere fra Sjælland.
- Jeg tror også, der ligger en styrke i, at mange kender hinanden i forvejen på kryds og tværs af holdene.

I og med, at det kun var omkring 60 deltagere fra dette års stafet, der valgte at få pengene igen, er startlisten for 2021-udgaven da også næsten på plads allerede.
- Vi ved ikke helt endnu, hvad vi gør med de sidste pladser, men de skal nok blive besat, lover Thomas Urfeldt.

2021-udgaven af Sydhavsstafetten finder sted 8. juni.

Du kan se eller gense billeder fra alle de foregående års stafetter ved at klikke på linksene herunder:

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce